Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 23/05 14:09

agiologio 1

Γράφει ο Αθανάσιος Θανόπουλος για την Romfea.gr


Την ένταξη πάνω από σαράντα Ρουμάνων Αγίων στο Αγιολόγιό της ανακοίνωσε η Εκκλησία της Πολωνίας.

Η Εκκλησία της Πολωνίας είναι η πρώτη Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία που αποδέχθηκε την πρόταση του Πατριαρχείου Ρουμανίας να συμπεριλάβει Ρουμάνους Αγίους στο Αγιολόγιό της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Πολωνίας κατά την διάρκεια της τακτικής συνεδρίας της για τον μήνα Μάιο, αποφάσισε την ένταξη πάνω από σαράντα Ρουμάνων Αγίων στο Αγιολόγιό της.

Τα τελευταία χρόνια η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας αποφάσισε την ένταξη αρκετών Αγίων άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, όπως τον Άγιο Εφραίμ της Νέας Μάκρης, τον Όσιο Γεώργιο Καρσλίδη τον Ομολογητή, τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό και τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη.

Τέλος να σημειωθεί πως όπως έγραψε χθες η Romfea.gr, η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία συμπεριάλαβε στο Αγιολόγιό της τον Όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, μετά από συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Συνόδου της Ι.Μ. Μουντενίας και Ντομπρουτζιάς, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ.

Εμφανίσεις: 303770
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: