Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/01 02:00

meta agiasmos

Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Στην Αλβανία η πλειοψηφούσα θρησκεία (τα 2/3) είναι το Ισλάμ, ενώ  οι χριστιανοί  αποτελούν συνολικά το 1/3 του πληθυσμού και είναι κυρίως Καθολικοί Χριστιανοί και Ελληνορθόδοξοι.

Χθες, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021 η εορτή των Θεοφανείων τιμήθηκε ιδιαίτερα και στην γειτονική χώρα της Αλβανίας.

Την ώρα που στην Ορθόδοξη Ελλάδα ο εορτασμός των Θεοφανείων δέχθηκε ιδιαίτερη σκληρή κριτική, στο Βεράτι της Αλβανίας τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά.

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, παρέστη στον εορτασμό των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο Βεράτι.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Αλβανός Πρόεδρος, περπάτησε με τους ιερείς και τους πιστούς όπου συμμετείχε και στην ρίψη του Τίμιου Σταυρού.

“Ο εορτασμός του Ευλογημένου Νερού στο Βεράτι είναι ξεχωριστός. Αυτό κάνει τους υπέροχους πιστούς, τον ποταμό Όσουμ και το γεγονός ότι κάθε 6 Ιανουαρίου εορτάζεται η 1η θρησκευτική τελετή στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα μετά από δεκαετίες άρνησης του Θεού από το δικτατορικό καθεστώς” - έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό ο Πρόεδρος Μέτα.

meta2

meta2

Εμφανίσεις: 304270
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: