Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/11 09:21

bravio argirokastro 2

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Το επίπεδο των Σχολείων, που λειτουργεί  η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας, τα οποία ίδρυσε και συντηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, φανερώνουν οι βραβεύσεις μαθητών/τριών τους σε επίσημους διαγωνισμούς στην Ελλάδα και στη γειτονική χώρα.

Τελευταίο παράδειγμα η διάκριση με 1ο βραβείο των μαθητών/τριών της 7ης τάξης του 9χρονου Σχολείου "Πνοή Αγάπης" της Μητρόπολης Αργυροκάστρου στον διαγωνισμό με θέμα: «Πόντος, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον», υπό την αιγίδα  του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης,  που υλοποίησαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το Τμήμα Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας.

Η εργασία των μαθητών του Εκπαιδευτηρίου "Πνοή Αγάπης" της Μητρόπολης Αργυροκάστρου κρίθηκε ως η καλύτερη ανάμεσα στις πολλές συμμετοχές. 

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη ότι η μαθήτρια της 8ης τάξης του ίδιου σχολείου  Flavia Zhuli συμμετείχει στο Διεθνή Παιδικό-Νεανικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, με θέμα: «Κοντά ή μακριά είμαστε όλοι ένα», που διοργάνωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος

Επίσης ο μαθητής της 7ης τάξης Viktor Miho, σε συνεργασία με τους εκαπιδευτικούς  Γρηγόρη Μπεζιάτη και Μαρίνα Ράτση, έλαβε μέρος στο διαγωνισμό με θέμα: «Εμπνέομαι, δημιουργώ, καινοτομώ», που οργάνωσετο Μουσείο Επιστημόνων και Τεχνολογίας με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας.

Να επισημανθεί ότι το ποιοτικό επίπεδο των Εκπαιδευτηρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας,  δεν εξασφαλίζει μόνο πρόσβαση στις γνώσεις και εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, αλλά και διαμορφώνει ηθικά συνειδήσεις, καλλιεργεί χαρακτήρες, σφυρηλατεί ανθρώπους με αισθήματα, με ψυχή, που αποδεικνύονται χρήσιμοι στην κοινωνία, όποιο ρόλο και αν κατέχουν. 

Είναι βασική προτεραιότητα των Σχολείων της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας ότι η παιδεία σαν πρώτιστο έργο της πρέπει να έχει τη δημιουργία σωστών ανθρώπων. 

Οφείλει να δημιουργεί ανθρώπους αυτοκυριαρχημένους, με πνευματικά ενδιαφέροντα, με ευγενή ιδανικά, με ανώτερο εσωτερικό κόσμο. 

Η ορθή κατεύθυνση της Παιδείας χρειάζεται πρωτίστως, κάτι, που γίνεται στα Εκπαιδευτήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, οριοθέτηση σωστών ιδεωδών και και κατευθύνσεων.

Αν του αφαιρεθεί το πνεύμα και δοθεί το βάρος μόνο στην επιδίωξη των υλικών αναγκών και στον ευδαιμονιστικό τρόπο ζωής, τότε αφαιρείται από το πρόσωπό του η έννοια "άνθρωπος".  

bravio argirokastro 1

bravio argirokastro 1

bravio argirokastro 1

Εμφανίσεις: 300544
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: