Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/06 00:34

pnevmatos albania 6

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Κηρύττοντας, κατά την εορτή του Αγίου Πνεύματος, στον καθεδρικό ναό Τιράνων "Ανάσταση," ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος ανέλυσε την αποστολική περικοπή της ημέρας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι "Τέκνα Φωτός" σημαίνει να είμαστε άνθρωποι του Αγίου Πνεύματος, να έχουμε τον καρπό του Αγίου Πνεύματος" 

"Προσδιορίζεται με τρία χαρακτηριστικἀ ο καρπός του Αγίου Πνεύματος. Πάση αγαθοσύνη, δικαιοσύνη αλήθεια", πρόσθεσε ο κ. Αναστάσιος.

Και στην συνέχεια πρόσθεσε: "Οι άνθρωποι του Αγίου Πνεύματος είναι οι άνθρωποι της δικαιοσύνης και της αλήθειας. Και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να κάνει κάτι, που είναι άδικο. Δεν ανέχονται να γίνονται αδικίες, διαμαρτύρονται γι' αυτές. Ο άνθρωπος του αγίου πνεύματος είναι άνθρωπος αληθείας. Δεν είναι ψεύτικες οι σχέσεις και εντυπώσεις". 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κλείνοντας υπογράμμισε ότι "αυτή είναι η ταυτότητα των Ορθοδόξων Χριστιανών. Να μένουμε σταθεροί στην αγαθοσύνη, τη δικαιοσύνη και την αλήθεια. Τότε να μην ανησυχούμε για οποιαδήποτε προβλήματα εμφανιστούν". 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από το Μητροπολίτη Αμαντίας Ναθαναήλ και τον Επίσκοπο Βίλιδος Άστιο, καθώς και κληρικούς της Αρχιεπισκοπής. 

Ο Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαος ιερούργησε στο Σέμαν, όπου προσήλθαν οι πιστοί, τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις για τον κορωνοϊό.

Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος χοροστάτησε  στο ναό του Αγίου Αθανασίου της πόλης.

Το μήνυμα της εορτής  προς τους Ορθοδόξους είναι να  προσευχόμαστε να διατηρείται πάντοτε στην Εκκλησία και στις καρδιές μας το Άγιο Πνεύμα. 

Κάτι, που είναι σημαντικό για τις ζωή μας, γιατί με αυτό τον τρόπο κάνουμε τον εαυτό μας κατοικητήρια του Πνεύματος της Αλήθειας. 

Και έτσι μπορούμε να γνωρίσουμε και να ζήσουμε την Αλήθεια. Να ανακαλύψουμε την πηγή της Αλήθειας. Το Χριστό, που είναι το κορύφωμα της θεϊκής αγάπης.

Και να ερμηνεύσουμε τον κόσμο γύρω μας. Να συλλάβουμε το νόημα της ζωής. Να δώσουμε απάντηση στα μεγάλα υπαρξιακά προβλήματα. 

Και να αποκομίσουμε από την κάθοδο και την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στον κόσμο και στο προσκήνιο τη φώτιση της συνειδητοποίησης της δίψας μας για το Χριστό, ώστε να Τον προσεγγίσουμε για να μας ξεδιψάσει και, επιτέλους, να ζήσουμε.

pnevmatos albania 1

pnevmatos albania 1

pnevmatos albania 1

pnevmatos albania 1

pnevmatos albania 1

Εμφανίσεις: 292823
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: