Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 07/06 23:35

pentikosti albania 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


"Το Άγιο Πνεύμα έρχεται για να δώσει στους μαθητές του Κυρίου μια συγκεκριμένη αποστολή. Να μεταδώσουν το Ευαγγέλιο της σωτηρίας σ' όλο τον κόσμο. Και αυτή ακριβώς η ευθύνη παραμένει πάντα το φυσικό έργο της Εκκλησίας, την οποία ο Κύριός μας ίδρυσε" - τόνισε από άμβωνος ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος σήμερα, Κυριακή της Πεντηκοστής στον καθεδρικό Ναό Τιράνων.

"Υπάρχουν, όμως, ακόμη πάρα πολλοί, οι οποίοι δεν έχουν γνωρίσει το Ευαγγέλιο, όχι γιατί δεν θέλησαν ή γιατί το αρνήθηκαν, αλλά δεν είχαν την ευκαιρία να το ακούσουν. Η Eκκλησία έχει μια τεράστια ευθύνη να μεταφέρει το Ευαγγέλιο της σωτηρίας σ' όλο τον κόσμο. Σε νέα σύνορα. Η Εκκλησία σαν σύνολο είναι υποχρεωμένη να μεταφέρει το Ευαγγέλιο και εκτός των συνόρων. Η ευθύνη της εξωτερικής ιεραποστολής τα τελευταία χρόνια έχει περισσότερο αναπτυχθεί" πρόσθεσε ο κ. Αναστάσιος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας συμπλήρωσε ότι "όταν η δική μας Εκκλησία είχε φθάσει στις πύλες του Άδου, πάρα πολλοί μας βοήθησαν να ζήσουμε το θαύμα της ανασυγκρότησης και της ανάστασης. Μην το ξεχνάμε αυτό".

Στην συνέχεια ο κ. Αναστάσιος κάλεσε τους πιστούς να συνεισφέρουν στο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής, υπογραμμίζοντας πως "έχουμε χρέος να βοηθήσουμε άλλους, που βρίσκονται σε μεγαλύτερη ανάγκη. Ακούω πολλούς, που λένε, μα εμείς είμαστε φτωχοί. Δεν ξέρω πόσο είμαστε φτωχοί. Αλλά εκείνο που ξέρω είναι ότι οι φτωχοί καταλαβαίνουν πιο πολλοί τους άλλους, που είναι φτωχοί Οι περισσότεροι σήμερα σκέφτονται πως θα πάρουν. Ο Kύριος μας, μας λέγει ότι ευτυχείς και μακάριοι είναι εκείνοι, που προσφέρουν. Αυτοί είναι αληθινά πλούσιοι".

Στους Ορθόδοξους Ναούς της Αλβανίας οι πιστοί συμμετείχαν, τηρώντας τα προληπτικά μέτρα, τόσο στη Θεία Λειτουργία, όσο και στον εσπερινό της Γονυκλισίας, που ακολούθησε.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ελμπασάν κ. Αντώνιος χοροστάτησε στο ναό του Αγίου Νικολάου, ενώ και οι άλλοι Μητροπολίτες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας ιερούργησαν στις Μητροπόλεις τους.

Για τους Ορθόδοξους της Αλβανίας, που η Εκκλησία τους γνώρισε το διωγμό της πίστης, η ημέρα της Πεντηκοστής έχει ξεχωριστή σημασία.

Γιατί το μυστήριο της Εκκλησίας συνδέεται με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, του Παρακλήτου.

Η Πεντηκοστή διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στη διαμόρφωση και πορεία της εκκλησιαστικής ζωής.

Η πίστη της Εκκλησίας στηρίζεται στην καθολική παράδοση, που σημαίνει εσωτερική ενότητα πίστης, από την εποχή των Αποστόλων μέχρι των σύγχρονων Αγίων.

Η παράδοση δεν έχει απλά ιστορική σημασία, δεν είναι επιστροφή στο παρελθόν, αλλά σύνδεση με την Εκκλησία.

Και η Εκκλησία είναι αγία, γιατί κυριαρχείται από το Πνεύμα του Θεού, κεφαλή της είναι ο Χριστός, αλλά τα μέλη της, είναι άνθρωποι, που βρίσκονται σε διάφορες πνευματικές βαθμίδες.

Η Εκκλησία δεν είναι η κοινωνία των τελείων, αλλά ο πνευματικός χώρος, που οι πιστοί αθλούνται για την κατάκτηση του Αγίου Πνεύματος.

pentikosti albania 2

pentikosti albania 2

pentikosti albania 2

pentikosti albania 2

pentikosti albania 2

pentikosti albania 2

pentikosti albania 2

pentikosti albania 2

pentikosti albania 2

pentikosti albania 2

pentikosti albania 2

Εμφανίσεις: 300315
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: