Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/05 20:07

elbasan antonios 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Η Ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου εορτάστηκε στους ναούς της Αλβανίας και κυρίως σ' αυτούς, που τιμώνται στ' όνομά του.

Πιστοί πολλοί δεν συγκεντρώθηκαν, λόγω της απαγόρευσης του κορωνοϊού, ωστόσο η λατρευτική τιμή αποδόθηκε, έστω και υπό περιορισμούς.

Ο Μητροπολίτης Ελμπασάν Αντώνιος ιερούργησε στο ναό του Αγίου Νικολάου, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Τα θαύματα του Αγίου Νικολάου, αποτελούν και για τους πιστούς στην Αλβανία ένα κάλεσμα προς τη σωτηρία.

Δεν έχουμε παρά να ανταποκριθούμε στην κλήση. Και μάλιστα απόδειξη της ειλικρινούς ανταπόκρισης θα ήταν η θερμότητα, με την οποία θα ακολουθούμε τα διδάγματα του αγίου Νικολάου.

Σύμφωνα με αυτά τα διδάγματα προτρεπόμαστε να προσπαθούμε όχι για τους φθαρτούς και τους πρόσκαιρους θησαυρούς, αλλά για τους αιώνιους και τους άφθαρτους θησαυρούς.

Οι φθαρτοί και οι πρόσκαιροι θησαυροί χάνονται από διάφορες αιτίες και στο τέλος, οριστικά εγκαταλείπονται, όταν φεύγουμε από αυτή τη ζωή.

Οι άλλοι, οι άφθαρτοι και οι αιώνιοι, ούτε εγκαταλείπονται, ούτε μας εγκαταλείπουν ποτέ. Αυτούς του θησαυρούς, πρέπει να φροντίζουμε να θησαυρίζουμε.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ

Στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων, καθώς και στις Μητροπόλεις της Ορθόδοξς Εκκλησίας της Αλβανίας, εκτός από τα γεύματα, που παρέχονται καθημερινά, συνεχίζεται και η διανομή τροφίμων, σε μια δύσκολη περίοδο, όπως είναι αυτή του κορωνοϊού.

Και οι άνθρωποι, φτωχοί και με ανάγκες, λαμβάνουν τη βοήθεια της Εκκλησίας με ανακούφιση και ευχαριστίες.

Η πανδημία όχι μόνο δημιούργησε περισσότερα οικονομικά προβλήματα, αλλά έφερε κάποιους στα όρια της επιβίωσης.

Έτσι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος δεν μένει αδιάφορος και προσπαθεί, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να εξασφαλίσει τα αναγκαία για πολλές οικογένειες. Θέλει όλοι να απολαμβάνουν τα αγαθά.

Βέβαια, είναι πρακτικά αδύνατο να καλυφθούν οι πάντες, ωστόσο κάνει το καλύτερο δυνατό να βοηθηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

elbasan antonios 2

elbasan antonios 2

elbasan antonios 2

elbasan antonios 2

elbasan antonios 2

elbasan antonios 2

elbasan antonios 2

elbasan antonios 2

elbasan antonios 2

Εμφανίσεις: 300254
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: