Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/04 00:27

iereis boithia 9

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία, όπως πάντα άλλωστε, αυτή την κρίσιμη περίοδο, που και τη γειτονική χώρα πλήττει ο κοροναϊός, στα άτομα, που έχουν ανάγκες.

Στέκεται με αγάπη και στοργή δίπλα τους, χωρίς, φυσικά, να λαμβάνει υπ' όψιν το θρήσκευμά τους, παρά μόνο το γεγονός ότι είναι άνθρωποι, πλάσματα του Θεού, που θέλουν χείρα βοηθείας.

Έτσι εκτός από τη διανομή γευμάτων στα Τίρανα (πατήστε εδώ) με τη δική του φροντίδα, υλική και ηθική, ιερείς, λαμβάνοντας όλα τα προληπτικά μέτρα, μοίρασαν τρόφιμα στη Σκόδρα Αλβανίας σε φτωχές οικογένειες.

Και, πραγματικά, η χαρά των ανθρώπων, που έλαβαν τα τρόφιμα ήταν μεγάλη. Και για την προμήθεια σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και για θύμηση και την παρουσία ανάμεσά τους συνανθρώπων τους σε καιρούς έντονης ψυχολογικής συμπίεσης.

Και φαίνεται στα πρόσωπά τους, πως νιώθουν ότι παίρνουν μια γνήσια αγάπη. Μια αγάπη, που δεν τους αφήνει ασυγκίνητους.

Μια αγάπη, που αρωματίζει την καθημερινότητά τους, που ούτως ή άλλως είναι σκληρή, αλλά τον τελευταίο καιρό έγινε σκληρότερη. Μια αγάπη, που τους γαληνεύει. Μια αγάπη, που ομορφαίνει τις στιγμές τους.

Αυτή την αγάπη, ως μια από τις μεγαλύτερες αρετές, υπερασπίζεται ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος. Αυτή την αγάπη, που μένει, και όταν η ελπίδα μοιάζει σαν να στερεύει.

Αυτή την αγάπη, που εξευγενίζει την καρδιά και πλουτίζει τον ψυχικό κόσμο. Αυτή την αγάπη, που εξημερώνει τα ήθη και κάνει τον άνθρωπο πραγματικό άνθρωπο. Αυτή την αγάπη, που χρειάζεται η πονεμένη εποχή μας.

iereis boithia 1

iereis boithia 1

iereis boithia 1

iereis boithia 1

iereis boithia 1

iereis boithia 1

iereis boithia 1

iereis boithia 1

iereis boithia 1

Εμφανίσεις: 305297
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: