Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 10/02 02:11

neolaia tirana 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020 ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα της Ορθόδοξης Νεολαίας Τιράνων.

Ο Αρχιεπίσκοπος εκτός από τις ευχές, απηύθυνε και σύντομους διδακτικούς λόγους προς τους νέους και τις νέες.

Τον κ. Αναστάσιο συνόδευαν ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστιος, ο υπεύθυνος του Γραφείο Νεότητας π. Γρηγόριος και άλλοι κληρικοί, ενώ οι νέοι και οι νέες ένιωσαν χαρά και ενθουσιασμό από την παρουσία του ανάμεσά τους.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος επενδύει πνευματικά στα νιάτα, γιατί είναι το μέλλον της Ορθοδοξίας στην Αλβανία.

Βρίσκεται συχνά ανάμεσά τους, ενώ τους στηρίζει στην καθημερινότητά τους με κάθε τρόπο, φροντίζει για τη μόρφωσή τους, ενδιαφέρεται για τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους και τους κρατάει αγωνιστές στα θέματα της πίστης.

Από τη νεολαία αντλεί το στελεχιακό δυναμικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας σε διάφορους τομείς, όπως αυτοί της ιεροσύνης, της κατήχησης, της κοινωνικής προσφοράς, της στελέχωσης υπηρεσιών κ.λπ.

Σε όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Αλβανίας λειτουργούν Γραφεία Νεότητας, αφού τα νιάτα είναι ένα ενεργητικό κομμάτι της διάδοσης της Ορθοδοξίας στη γειτονική χώρα.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Ορθόδοξη νεολαία της Αλβανίας, αποτελεί μια σύγχρονη ζωντανή μαρτυρία του Χριστιανισμού.

neolaia tirana 1

neolaia tirana 1

neolaia tirana 1

neolaia tirana 1

neolaia tirana 1

Εμφανίσεις: 201253
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: