Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 22/01 15:50

onomastiria albanias 5

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 επί τη εορτή του Αγίου Αναστασίου του Πέρσου στον Καθεδρικό Ναό της Αναστασέως Τιράνων.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο εορτάζων Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες, Βερατίου Ιγνάτιος, Κορυτσάς Ιωάννης, Αργυροκάστρου Δημήτριος, Απολλωνίας και Φίερι Νικόλαος, Ελμπασάν Αντώνιος, Αμαντίας Ναθαναήλ και ο Επίσκοπος Βύλιδος Άστιος.

Εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Αλβανίας τον Μακαριώτατο προσφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Βερατίου κ. Ιγνάτιος (από τα παλαιότερα μέλη της), ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύτιμο έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, το οποίο στηρίζει την αλβανική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Βερατίου για τις εγκάρδιες ευχές, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η ζωή του Αγίου Αναστάσιου του Πέρσου, που αποκαλείται και "Ξένος", είναι μια αδιαμφισβήτητη μαρτυρία, πως η Ορθόδοξη πίστη δεν περιορίζεται στα σύνορα των κρατών, αλλά περιλαμβάνει ολόκληρο τον κόσμο».

Τέλος να σημειωθεί ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εκπρόσωποι θρησκευμάτων, πολιτικοί παράγοντες της χώρας, κλήρος και λαός ευχήθηκαν τα χρόνια πολλά στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ. Αναστάσιο.

al1

al2

al10

onomastiria albanias 1

onomastiria albanias 1

al3

al3

al11

al6

al6

al6

Εμφανίσεις: 300749
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: