Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/11 13:34

argirokastrou dimitrios 2

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, ο οποίος συμπλήρωσε 13 χρόνια ποιμαντορίας στην ιστορική και μαρτυρική Επισκοπή, καθιέρωσε από της εκλογής του την εορτή της σύναξης των Αγίων της Μητρόπολης Αργυροκάστρου.

Έτσι τελέστηκε και φέτος ακολουθία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό «Ανάσταση» Αργυροκάστρου.

Ο Σεβασμιώτατος Σιναΐτης Μοναχός, «θαμπώθηκε» από το πνευματικό ύψος και την εμβέλεια του προσώπου του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και αρχικά με την ιδιότητα του Ηγουμένου του Μετοχίου της Μονής Σινά στα Ιωάννινα, συνέδραμε για αρκετά χρόνια το δημιουργικό, εκκλησιαστικό και κοινωνικό, έργο του.

Το 2006 εκλέχθηκε Μητροπολίτης Αργυροκάστρου, ενώ μέχρι τότε ήταν πρωτοσυγκελεύων στη Μητρόπολη. Έχοντας άπειρη αγάπη προς τους Αγίους, ενδιαφέρθηκε να αναδειχθεί η τοπική αγιολογία.

Σκοπός του να αναδείξει τη χριστιανική βιωτή τους, ώστε να παρακινηθούν οι άνθρωποι στη μίμησή τους. Όμως για να αισθανθούμε τη χαρά των Αγίων, πρέπει να δούμε τον κόσμο, όπως τον έβλεπαν εκείνοι.

Χωρίς τύφλωση ψυχική. Να γίνουμε ικανοί να νιώσουμε την ευτυχία και εκεί ακόμη, που οι άλλοι δεν βλέπουν παρά πένθος.

Αυτό θα επιτευχθεί με το να «λουζόμαστε» καθημερινά μέσα στο φως των Αγίων. Έτσι θα διατηρήσουμε την ομορφιά, που μας χάρισε ο Θεός.

Έτσι θα διαφυλάξουμε ακέραιο το αισθητήριό μας, με το οποίο θα βλέπουμε ολοκάθαρα τον κόσμο του θείου φωτός.

13Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗΣ

Κληρικοί και πιστοί της Ι.Μ. Αργυροκάστρου ευχήθηκαν στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δημήτριο με την ευκαιρία της 13ης επετείου από την ενθρόνισή του.

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιό του, καθώς διδάσκει με το παράδειγμα της ζωής του, με τη σεμνότητά του μπροστά στο θυσιαστήριο, με το χαμόγελό του, αλλά και με την τόλμη της πίστης του.

Ακολουθώντας τα χνάρια του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, με τρόπο και στάση ζωής την καλοσύνη, την ανεκτικότητα και το σεβασμό προς όλους, ενώνει και δεν χωρίζει. Εμπνέει και δεν αποθαρρύνει. Προσανατολίζει και δεν αποπροσανατολίζει.

Ο ίδιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για τα σπουδαία, όπως είπε, δώρα, που χαρίζει εξακολουθητικά στην τοπική Μητρόπολη Αργυροκάστρου, όπως άλλωστε και σ' ολόκληρη την Ορθοδοξία της Αλβανίας.

argirokastrou dimitrios 3

Εμφανίσεις: 300733
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: