Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/11 20:37

katixitiko paidia 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Πολύ ευχάριστη η είδηση, μόνο, που δεν προέρχεται από την Ελλάδα, αλλά από την Αλβανία. Σ' ένα μακρινό χωριό της περιοχής του Ελμπασάν, το Κριεζγιάρθι (Kryezjarrth), παιδιά του κατηχητικού της Εκκλησίας, αγόρια και κορίτσια, μάζεψαν τα πεταμένα σκουπίδια στο χωριό τους. Και με τι χαρά το έκαναν.

Πόσο γέμισε η καρδιά τους από αυτή την πράξη προσφοράς... Και έδωσαν υπόσχεση στους εαυτούς τους να προσπαθούν πάντα για το κοινό καλό. Και δείχνουν αποφασισμένα να μην υποχωρήσουν από αυτό το στόχο. Να μην οπισθοχωρήσουν, αλλά να μείνουν σταθερά στη θέση πίστης. Ασυναίσθητα πήγε η σκέψη μας εδώ στην Ελλάδα.

Και συλλογιστήκαμε ότι τα παιδιά παλαιότερα ήταν ειρηνικά, χαρούμενα, ξέγνοιαστα κι ας είχα λιγότερα πράγματα, ήταν πονετικά... Τώρα συμβαίνει το ίδιο; Μάλλον όχι.

Και μας η ήρθε στο μυαλό η εικόνα των παιδιών στη γειτονική χώρα, που ενώ στερούνται πολλά, ειδικά στα απομακρυσμένα χωριά, χαμογελάνε πολύ γλυκά.

Δείχνοντας την αγάπη τους στην κοινωνία, μια πράξη αγάπης είναι και η περισυλλογή των απορριμμάτων, δείχνουν την αγάπη τους στο Θεό, την πιστότητά τους.

Μέσα από την οποιασδήποτε μορφής βοήθεια στο σύνολο, που στην ουσία είναι μια θερμή προσευχή προς το Θεό, μαθαίνουν καλύτερα τον εαυτό τους και ταπεινοφρονούν. Δυναμώνουν την ψυχή τους.

Τα παιδιά διδάσκονται από την Εκκλησία πως πίστη δεν είναι απλά η τήρηση κάποιων τυπικών κανόνων, αλλά είναι η καρδιακή αγάπη, που πρέπει να την έχουν σ' όλους τους τομείς της καθημερινότητάς τους.

Όταν ζούμε την πίστη μας σωστά, τότε αλλάζουν τα πάντα μέσα μας, μαλακώνουν και έχουμε διάθεση να προσφέρουμε.

Τα παιδάκια μαθαίνουν στα κατηχητικά τους μαθήματα κάτι σημαντικό: Οι καλοί αγωνιστές της πίστης πάντα κερδίζουν και δεν χάνουν. Κάθε μέρα είναι και μια νίκη τους.

Κάθε στιγμή και μια ευκαιρία να θερμανθεί η καρδιά τους και να ξεθαρρέψει για ό,τι όμορφο και ωραίο. Κάθε δευτερόλεπτο και ένα πέρασμα στην αντίπερα όχθη, στην όχθη του Θεού.

katixitiko paidia 2

Εμφανίσεις: 300249
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: