Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 16/10 00:31

mathites thessniki 5

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Δύο αδελφοποιημένα σχολεία. Ένα στη Θεσσαλονίκη και το άλλο Αργυροκάστρο.

Το ένα είναι τα εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος» και το άλλο το 9χρονο σχολείο «Πνοή Αγάπης» της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μαθητές/τριες της 6ης τάξης των εκπαιδευτηρίων «Αποστόλου Παύλου» με δασκάλους και γονείς βρέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Αργυρόκαστρου.

Μεταξύ άλλων προσκύνησαν στον καθεδρικό ναό της Ανάστασης, ξεναγήθηκαν στους σύγχρονους χώρους του σχολείου, δίπλα στο ναό, συναντήθηκαν με το Μητροπολίτη Δημήτριο, που τα αγκάλιασε πνευματικά και τους συμπεριφέρθηκε με την πηγαία καλοσύνη του.

Και τους εξήγησε με λίγα και απλά λόγια το μεγάλο έργο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, δημιουργήματα του οποίου είναι ότι έβλεπαν. Ακόμη έπαιξαν και επισκέφτηκαν την παλαιά πόλη, καθώς και άλλους χώρους της περιοχής.

Τα παιδιά, αν και μικρά στην ηλικία, αντιλήφθηκαν την αναγεννητική προσπάθεια και εντυπωσιάστηκαν από τα επιτεύγματα της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Και ένιωσαν, μέσα από αυτά, πως με τα μεγάλα πλατιά φτερά του ενθουσιασμού τους και τον πυρσό του θεϊκού φωτός στο χέρι, μπορούν να πετύχουν την άνοδο.

Όπως ακριβώς προσπαθούν να το κάνουν οι μαθητές/τριες του 9χρονου σχολείου της Εκκλησίας στο Αργυρόκαστρο.

Κάθε ημέρα και ένα αγώνισμα. Δηλαδή δεν θα περνά ημέρα χωρἰς νίκη. Χωρίς την ολοφάνερη πρόοδο. Κυρίως στο χαρακτήρα.

Το αγώνισμα της διαμόρφωσης του χαρακτήρα, που θέλει μόχθο, πρέπει οπωσδήποτε να κερδηθεί για να φθάσουν στο πλατύσκαλο της κορυφής.

Γύρισαν πίσω τα παιδιά στη Θεσσαλονίκη με καρδιά γεμάτη από χαρά, γιατί σ' αυτή καθρεφτίστηκε η αγάπη από όσα είδαν και άκουσαν στο Αργυρόκαστρο.

Αυτό τον εσωτερικό πλούτο, που εκεί αποθησαύρισαν, τον έκρυψαν στα βάθη της ψυχής τους, για να τον κάνουν οδηγό τους.

mathites thessniki 1

mathites thessniki 1

mathites thessniki 1

mathites thessniki 1

mathites thessniki 1

mathites thessniki 1

Εμφανίσεις: 288180
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: