Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 09/10 01:19

ag saranta katixitika 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος δίνει μεγάλη βαρύτητα στα κατηχητικά σχολεία, γιατί μέσα από αυτά μεταφέρεται η αλήθεια του Ευαγγελίου στις νεανικές ψυχές, που έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από οποιαδήποτε σφαλερή και ανθρώπινη οδηγία.

Στο πνεύμα αυτό ξεκίνησαν τα κατηχητικά στο ναό Αγίου Χαραλάμπους των Αγίων Σαράντα, μια φορά την εβδομάδα, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών και εφήβων.

Κατηχητικά λειτουργούν και σε άλλες ενορίες της Ιεράς Μητρόπολης Αργυροκάστρου, αφού ο Μητροπολίτης Δημήτριος ενδιαφέρεται να ακούσουν οι νέοι τη φωνή του Θεού και να την ακολουθήσουν.

Να ακούσουν τη φωνή Εκείνου, που τους αγάπησε και τους αγαπά ειλικρινά. Στο κατηχητικό μεταδίδεται η φωνή Εκείνου, που αν τα παιδιά και οι έφηβοι την προσέξουν, θα επιτύχουν στη ζωή τους και θα ωφελήσουν και τον εαυτό τους και την κοινωνία.

Αν ακολουθήσουν το δρόμο, που το κατηχητικό δείχνει, θα προφυλαχθούν από αποτυχίες και αποθαρρύνσεις και θα αποφύγουν το ναυάγιο.

Τουναντίον οι χρυσές ελπίδες τους και τα ωραία σχέδιά τους για το καλό τους, θα αναδειχθούν με τη βοήθεια του Θεού σε μια χαρούμενη κι ευχάριστη πραγματικότητα.

Επιδίωξη και αγώνας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας είναι τα παιδιά να κλείσουν μέσα στην καρδιά τους το Θεό, να γίνουν παιδιά του Θεού άξια κι ευλογημένα.

Να γίνουν και να μείνουν ένα ουράνιο άνθος με ευωδιά παραδεισιακή. Να διατηρηθεί η καρδιά τους αγνή , καθαρή, λουλούδι ολοζώντανο, στην αγάπη του Θεού ανοιχτό.

ag saranta katixitika 1

ag saranta katixitika 1

ag saranta katixitika 1

ag saranta katixitika 1

Εμφανίσεις: 279901
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: