Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/09 22:28

sxoleio alvania 14

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος γα τη Romfea.gr


Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησαν τα μαθήματα του 9χρονου σχολείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας στο Αργυρόκαστρο, το οποίο και αυτό, όπως και τα υπόλοιπα εκκλησιαστικά εκπαιδευτήρια, λειτουργεί με την υποστήριξη, οικονομική και ηθική, του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου.

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, που δίνει με διάφορους τρόπους ώθηση στην αποδοτικότητα και πνευματικότητα του εκπαιδευτηρίου και παρακολουθεί από κοντά τα δρώμενα, συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με το εκπαιδευτικό προσωπικό και μέσα από την ανταλλαγή απόψεων χαράχθηκαν οι κατάλληλες κατευθύνσεις.

Τον αγιασμό τέλεσε ο αρχιερατικός επίτροπος Αργυροκάστρου πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μερκούρης, ενώ από την πρώτη κιόλας ημέρα τα παιδιά εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα βιβλία. Αξίζει να σημειωθεί ότι διευθυντής του σχολείου είναι ο Θεόδωρος Κέσκος, απόφοιτος του Εκκλησιαστικού Λυκείου Αργυροκάστρου.

Με τη στήριξη και ευλογία του Αρχιεπισκόπου και του Μητροπολίτη, τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνέχισε στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου έκανε και μεταπτυχιακό με θέμα τους αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Το 9χρονο σχολείο της Εκκλησίας στο Αργυρόκαστρο, που διαθέτει Αλβανόφωνο και Ελληνόφωνο τμήμα, εκτός από τα επιπλέον προγράμματα εκμάθησης αγγλικής γλώσσας, πληροφορικής, μουσικής και χορού, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην αγωγή της ψυχής.

Τι σημαίνει αυτό; Εσωτερικός πλουτισμός των παιδιών με τη γνώση και την τήρηση του νόμου του Θεού.

Οι άλλες γνώσεις σαφώς και έχουν την αξία τους. Ωστόσο η γνώση του Θεού δεν είναι απλά χρήσιμη.

Είναι απαραίτητη. Με τη γνώση την κοσμική τα παιδιά μπορεί να γίνονται πολύξερα και σοφά. Με τη γνώση του Θεού, όμως, γίνονται «γνωστικά» στην αρετή.

Στην καρδιά των νέων υπάρχει δυνατός ο πόθος να βρουν και να πετύχουν το καλύτερο στη ζωή. Το μεγάλο ζήτημα, λοιπόν, είναι ο φυσικός αυτός πόθος να μη γίνει ένα αδιάκοπο ξερίζωμα, που αποτελεί αιτία καταστροφής του νέου, αλλά μια αρχή να ακούσει μέσα του τη φωνή της μυστικής κλήσης του Θεού, που τον καλεί να ανέβει επίπεδο.

Και του ανοίγει δρόμους, τους οποίους ο ίδιος δεν είχε προηγουμένως σκεφθεί.

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

sxoleio alvania 13

Εμφανίσεις: 291005
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: