Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/08 17:07

kataskinotries 2

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Το κοινωνικό και ποιμαντικό έργο της Εκκλησίας στην πράξη, όχι μόνο γνώρισαν, αλλά και το υπηρέτησαν, νεαρές κατασκηνώτριες, που συμμετέχουν σε κατασκήνωση στο μοναστήρι του αγίου Ιωάννου Βλαδιμήρου, κοντά στο Ελμπασάν.

Με επικεφαλής δύο ιερείς επισκέφτηκαν φτωχές οικογένειες στο Γκράσμι, όπου προσέφεραν, τρόφιμα, μαγείρεψαν, έφαγαν μαζί τους και καθάρισαν τα σπίτια.

Τι ικανοποίηση, τι χαρά ένιωσαν και οι προσφέροντες και οι αποδεχόμενοι, που ταυτόχρονα ήταν και υποδεχόμενοι.

Όπως εξηγούν οι ιερείς οι νεαρές έμαθαν βιωματικά ότι η πίστη δεν είναι φιλοσοφία ή θεωρία με ουτοπικές αναφορές, αλλά είναι δράσεις.

Μια τέτοια στάση αγάπης, που εκδηλώνεται στα πλαίσια της ορθόδοξης ποιμαντικής, είναι ιδανικός τρόπος ζωής.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία τα κορίτσια κατάλαβαν ότι η φροντίδα του ταλαιπωρημένου και η προσφορά σ' αυτόν, στην ουσία αποτελεί πνευματική ενίσχυση και τόνωση του ίδιου του εαυτού τους, καθώς και άσκηση στην αγάπη.

Αλλά και διδάχθηκαν να πράττουν κάθε τι που είναι αγαθό και να αποφεύγουν κάθε τι το άσχημο. Ενήργησαν την αγάπη και τις ενέργειές της τις διαπίστωσαν εμπειρικά, αφού καθρεφτίζονταν στα χαρούμενα πρόσωπα των συνανθρώπων.

Και όταν βλέπει κανείς το φως να αστράφτει στα βλέμματα των άλλων, αυτό σημαίνει πως το έχει και ο ίδιος μέσα του. Μα πρέπει να δοκιμάσει και να δοκιμαστεί για να το βρει.

Ως βασικό συμπέρασμα από αυτή την ωραία πρωτοβουλία μπορεί να επισημανθεί ότι ο άνθρωπος είναι ένα ον σε σχέση, και στο μέτρο, που ανοίγεται σε σχέση με τους άλλους, αναπτύσσεται και αναπτύσσει τις δυνάμεις του.

Και στηρίζεται, στηρίζοντας, σ' όλο το φάσμα της καθημερινής του ζωής. Όλες οι αγωνίες καταλαγίαζουν και δεν αισθάνεται κάποιος τίποτε άλλο, παρά το ξεχέιλισμα της αγάπης.

Τέτοιες συμπεριφορές, όπως αυτή των κοριτσιών, δημιουργούν το κατάλληλο εκείνο κλίμα και την ανάλογη ατμόσφαιρα, που είναι απαραίτητα, για την επίτευξη κοινωνίας και επικοινωνίας, μακριά από την αδιαφορία και την αδράνεια.

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

kataskinotries 1

Εμφανίσεις: 300308
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: