Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 20/07 23:50

koritsa hlias 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Την ημέρα της εορτής του προφήτη Ηλία, 20 Ιουλίου 2019, κατακλύστηκε από πιστούς ο ομώνυμος ναός στην Κορυτσά.

Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως.

Στο κήρυγμά του ανέφερε, μεταξύ, άλλων ότι ήταν τόσο ισχυρός στην πίστη του ο προφήτης Ηλίας, ώστε κάθε Χριστιανός, ας φιλοδοξεί να πορεύεται με το πνεύμα και τη δύναμή του.

Οι Ορθόδοξοι της Αλβανίας ευλαβούνται ιδιαίτερα τον προφήτη Ηλία, που διασάλπισε, πολύ πριν έρθει ο Χριστός, τη δόξα Του, το προσκλητήριο μήνυμα της λύτρωσης. Και τη διασαλπίζει και σήμερα.

Μας καλεί να αφήσουμε την ψυχή μας να ελκυστεί και να ενθουσιαστεί από τη μορφή του Χριστού. Να βάλουμε πάνω απ' όλα το θεϊκό θέλημα και όχι την πονηριά, τη λατρεία του εγώ μας, τα φρονήματα και τα συνθήματα του κόσμου, που δεν μας ανεβάζουν, αλλά μας κατεβάζουν.

Έτσι δεν θα φοβόμαστε τη ζωή, όπως δεν τη φοβήθηκε ο προφήτης Ηλίας. Έτσι δεν θα τρέμουμε τον κόσμο. Αλλά θα τον αντικρύζουμε με αγάπη, με θάρρος και θα αγωνιζόμαστε να γίνει καλύτερος, όπως, ακριβώς, έπραξε ο προφήτης Ηλίας.

Είχε τη συγκλονιστική εμπειρία της «εν Χριστώ ζωής», που βοηθάει και εμάς να διεισδύσουμε στο βάθος της καρδιάς μας και να εξετάσουμε αν είναι σωστά προσανατολισμένη.

Δεν έχουμε, παρά να κάνουμε, ότι εκείνος έκανε: Να αγωνιζόμαστε όχι με σκοπό τον έπαινο των ανθρώπων, αλλά για το δικό μας πλησίασμα του Θεού. Μακριά από το σκόρο και τη φθορά της σαπίλας ή της σκουριάς.

***

Και στο μικρό παρεκκλήσι του προφήτη Ηλία στο ∆ρένοβο (παλαιό ∆ρυόβουνο) Κορυτσάς εορτάστηκε η μνήμη του προφήτη Ηλία.

Σ' αυτό το ναΐδριο, όσοι προσήλθαν συλλογίστηκαν ότι ο προφήτης στόχευε σε υψηλούς πνευματικούς σκοπούς και τους πέτυχε.

Υπεραπσίστηκε απέναντι στους ειδωλολάτρες, το θησαυρό της ορθής πίστης, πολύ πριν τον ανακαλύψουν οι άνθρωποι, θυμίζοντας στις ημέρες μας την ευθύνη μας να διατηρήσουμε ανόθευτη και απαραχάρακτη την Ορθοδοξία, τη μόνη αλήθεια, που μας οδηγεί στη σωτηρία.

koritsa hlias 1

koritsa hlias 1

koritsa hlias 1

koritsa hlias 1

koritsa hlias 1

koritsa hlias 1

koritsa hlias 1

koritsa hlias 1

koritsa hlias 1

Εμφανίσεις: 278002
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: