Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 19/07 01:00

kataskinosi albania 6

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Με τη μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου, που αγαπἀει και επενδύει πνευματικά στα παιδιά, αγόρια 10-13 ετών, από ολόκληρη την Αλβανία και συγκεκριμένα από τα Τίρανα, αλλά και από τις Ιερές Μητροπόλεις, Κορυτσάς, Βερατίου, Αργυροκάστρου, Φίερι και Ελμπασάν, κατασκηνώνουν για 10 ημέρες, μέσα σε έναν εξαιρετικό χώρο, υπό ιδανικές συνθήκες, στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Δυρραχίου.

Το βασικό θέμα της κατασκήνωσης είναι: «Ζητείτε πρώτα τη βασιλεία του Θεού». Καθοδηγητής των παιδιών ο επίσκοπος Βίλιδος Άστιος, που με ενθουσιασμό και αγνότητα τα στηρίζει, τα εμπνέει, τα οικοδομεί, αλλά και παίζει μαζί τους.

Γέλια, ξεφωνητά, ξενιασιά, αλλά και προσευχή και αγώνας και σκέψη. Καταλαβαίνουν τα παιδιά, ας είναι μικρά, ότι οι βαθύτεροι πόθοι της ανθρώπινης ψυχής δεν μπορούν να εκπληρωθούν από τίποτε άλλο, παρά μόνο από τη χάρη του Θεού.

Δεν υπάρχει αγαθό, χωρίς τη γνώση και τη βασιλεία του Θεού. Όσο Τον πλησιάζουν, γίνονται ευτυχισμένα. Και η μεγαλύτερη ευτυχία είναι να νιώσουν τη βεβαιότητά Του.

Αυτός είναι ο σκοπός της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας και μέσα από τα κατασκηνωτικά προγράμματα: Να βοηθήσει τη σύγχρονη νεότητα, τη δροσερή ελπίδα του αύριο, να βαδίζει ακούραστα, σταθερά, παντοτινά, χαρούμενα προς τη νίκη. Προς το Θεό, που δίνει τη νίκη.

Τα παιδιά κάτι ζωηρό νιώθουν μέσα τους. Μια επιθυμία για ανέβασμα. Όμως μαθαίνουν και να μην είναι καταθλιπτικά, αλλά να προσέχουν, να αγρυπνούν και να υπακούουν στη συνείδησή τους.

Έτσι έχουν ειρήνη και ικανοποίηση στα βάθη του εσωτερικού κὀσμου τους. «Μεθούν» από το νέκταρ που κερνά η ζωντανή, η ακέραιη και καθαρή ζωή κοντά στο Χριστό.

kataskinosi albania 1

kataskinosi albania 1

kataskinosi albania 1

kataskinosi albania 1

kataskinosi albania 1

kataskinosi albania 1

kataskinosi albania 1

kataskinosi albania 1

kataskinosi albania 1

Εμφανίσεις: 301033
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: