Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 14/07 21:45

paidia mousio 5

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Παιδιά διάφορων ηλικιών, που συμμετέχουν σε κατασκηνώσεις, επισκέπτονται, στο πλαίσιο προγράμματος εκπαίδευσης μέσω του πολιτισμού, το Μουσείο Μεσαιωνικής Τέχνης Κορυτσάς και βλέπουν με θαυμασμό ένα μέρος από τα χιλιάδες ορθόδοξα κειμήλια, εικόνες, τέμπλα, εκκλησιαστικά αντικείμενα, που φιλοξενούνται εκεί, αφού δεν έχουν αποδοθεί ακόμη στην Ορθόδοξη Εκκλησία, ώστε να επιστρέψουν στη φυσική τους θέση.

Η επαφή των παιδιών με τις εικόνες και τα άλλα κειμήλια και η περιγραφή από ειδικούς της ιστορίας τους, αποτελεί έναν επιπλέον πλουτισμό των γνώσεών τους, αλλά κυρίως μια πηγή για τον αγώνα της ζωής τους, μέσα από τις εικονιζόμενες μορφές και σκηνές, που έχουν αναφορά στην ύπαρξη, στη σημασία και στη χάρη του Θεού.

Έτσι δεν αποκομίζουν μόνο πολιτιστικές εντυπώσεις από τα ορθόδοξα κειμήλια, αλλά άμεσα ή έμμεσα επηρεάζονται και από την αρετή, που αυτά εκφράζουν. Και είναι πολύτιμες οι εμπειρίες αυτού του είδους για τα παιδιά.

Καθώς θα προχωρούν στη ζωή, θα έρχονται αντιμέτωπα με νέες παραστάσεις και νέους τρόπους ζωής, που η πραγματικότητα και η καθημερινότητα έχουν δείξει ότι πολλές φορές φορές τα πράγματα δεν εξελίσσονται ομαλά, αλλά προβληματικά και σκληρά. Για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλα αυτά, χρειάζεται ανεξάντλητη εσωτερική δύναμη.

Αυτή η δύναμη θα αποκτηθεί με την αναζήτηση του Θεού. Και οι εικόνες φέρνουν κοντά τα παιδιά στο θείο, πολλές φορές χωρίς και τα ίδια να καταλαβαίνουν το πώς. Καθρεφτίζουν μυστικά στην ψυχή τους την αγάπη Του και τη στοργή Του.

paidia mousio 1

paidia mousio 1

paidia mousio 1

paidia mousio 1

paidia mousio 1

paidia mousio 1

Εμφανίσεις: 219843
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: