Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/07 23:49

skaki albanias 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Καλοκαιρινή κατασκἠνωση σκακιού για παιδιά, πρώτη φορά στην Αλβανία, σύμφωνα με το μοντέλο αναγνωρισμένων σκακιστικών σχολών, οργάνωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία της χώρας με την πρωτοβουλία του 9χρονου (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) σχολείου της "Πρωταγωνιστές", τη φροντίδα του Μητροπολίτη Απολλωνίας και Φίερι κ. Νικολάου και την καθοδήγηση σπουδαίων εκπαιδευτών.

Μια ακόμη καινοτόμα δράση του Αρχιεπισκὀπου Αλβανίας κ. Αναστασίου, την οποία η Σκακιστική Ομοσπονδία της Αλβανίας χαρακτήρισε ως ένα αξιόλογο έργο, που εξυπηρετεί τη νεότερη γενιά.

Η Ορθὀδοξη Εκκλησία της Αλβανἰας αξιοποιεί τη διἀθεσή της να ανταποκριθεί στην ευθύνη και υποχρέωσή της για την αγωγή των παιδιών.

Μέσα από δραστηριὀτητες, όπως το σκἀκι, πέρα από το γεγονός ότι ακονίζεται το πνεύμα, τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι η ίδια η ζωή είναι ένα δώρο του Θεού, που πρέπει να το χαρούν και να το κερδίσουν με τον καλό αγώνα, με τις ορθές και "έξυπνες" επιλογές, όπως στη σκακιέρα.

Καλούνται να κάνουν δημιουργικές κινἠσεις με ακαταγώνιστο θἀρρος και με τη βεβαιότητα της νίκης.

Για να ανοίξει ένας δρόμος απαιτείται υπομονή και ηρεμία, αλλά και ιδρώτας. Μα όταν φτάσουν στο τέρμα του δρόμου, πόση χαρά τα κυριεύει.

Εκτός αυτού, τα παιδιά στην Αλβανία νιώθουν ότι η Εκκλησία είναι δίπλα τους σε ὀ,τι κάνουν. Αφιερώνει σ' αυτά τις ώρες του σήμερα, για να υφάνει το μέλλον τους.

Και κυρίως ξέρει ότι τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν μια καρδιά, που πλημμυρίζει από ενεργητικότητα και πόθο για δράση.

Αναζητάει, λοιπόν, όλο και περισσότερα πεδία, στα οποία θα μπορέσουν να φανερώσουν τη δυναμικότητά τους. Εκεί, όπου βρίσκουν την ικανοποίηση, την αίσθηση ότι αξίζουν. Εκεί, όπου δεν αφήνονται κενά στην ψυχή.

skaki albanias 1

skaki albanias 1

Εμφανίσεις: 300128
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: