Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 01/07 21:21

koritsa ag anargiroi 6

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Πλήθος πιστών κατέκλυσαν, εσωτερικά και εξωτερικά, το ναό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού στο χωριό Χότσιστα Κορυτσάς.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, ο οποίος τέλεσε και τον αγιασμό των υδάτων.

Η προσέλευση τόσο μεγάλου αριθμού προσκυνητών, δείχνει την ανάγκη της ίασης ψυχοσωματικών πληγών, μέσω της θαυματουργικής παρέμβασης των Αναργύρων ιατρών Κοσμά και Δαμιανού.

Όπως ανέφερε στο κήρυγμά του ο Μητροπολιτης κ. Ιωάννης το χάρισμα της θεραπείας των ασθενειών, που τους έδωσε ο Θεός, το προσέφεραν δωρεάν στους συνανθρώπους τους.

Και πραγματικά, το μόνιμο σύνθημα, ο κανόνας της ζωής των Αγίων Αναργύρων, η ψυχική τους παρόρμηση, η συνειδητή τους επιλογή, ήταν το "δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε ημίν".

Εφάρμοσαν στην πράξη τον αγαπητισμό, γνωρίζοντας εμπειρικά ότι η απουσία της αγάπης είναι η αιτία όλων των κακών, ενώ η ενεργή παρουσία της λύνει όλα τα προβλήματα.

Σήμερα παρά ποτέ, το παράδειγμα των Αγίων Αναργύρων είναι επίκαιρο, αφού αναζητούμε απεγνωσμένα την αγάπη.

Ποια αγάπη, όμως; Τη γνήσια αγάπη και όχι τη νοσηρή, τη συμφεροντολογική, αυτή, που εξαπατά, αυτή, που εμφανίζεται σαν λουλούδι, ενώ στην πράξη είναι βρωμιά.

Αγάπη γνήσια θέλουμε, παρόμοια με αυτή των Αγίων Αναργύρων. Αγάπη, που να είναι ανταύγεια και αντανάκλαση της αγάπης του Χριστού.

koritsa ag anargiroi 1

koritsa ag anargiroi 1

koritsa ag anargiroi 2

koritsa ag anargiroi 2

koritsa ag anargiroi 2

Εμφανίσεις: 300323
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: