Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 24/06 14:26

orthodoxia 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr


Κατά παράβαση κάθε λογικής, κάθε έννοιας δικαίου, κάθε δικαιώματος θρησκευτικής ελευθερίας, σε αντίθεση με τους νόμους («Συμφωνία μεταξύ της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Αλβανίας και της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας»), βεβηλώθηκαν δύο ναοί στην Αλβανία, ένας στη Μητρόπολη Φίερι και ένας στη μητρόπολη Αργυροκάστρου (στο χωριό Λέκλι Τεπελενίου) για πολιτικούς σκοπούς.

Παράγοντες τούς χρησιμοποίησαν ως προεκλογικά κέντρα, κάνοντας εκεί συγκεντρώσεις,ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 30ης Ιουνίου, χωρίς να ζητηθεί άδεια από τις εκλησιαστικές αρχές.

Το Γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι "η χρήση του εσωτερικού των Εκκλησιών για πολιτικές δραστηριότητες στις εκλογικές εκστρατείες, αποτελεί προσβολή για τα θρησκευτικά συναισθήματα των πιστών.

Κάθε εκκλησία της Αλβανίας, ως ανήκουσα στην Ορθοδόξη Κοινότητα, είναι ένας ιερός τόπος λατρείας και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καμία περίπτωση για πολιτικούς σκοπούς.

Ως εκ τούτου, ζητούμε να μην επαναληφθούν αυτές οι δράσεις, οι οποίες ως στόχο έχουν την προσβολή της θρησκευτικής συνύπαρξης».

Δεν είναι η πρώτη φορά, που παραβιάζεται ο λειτουργικός χαρακτήρας ναών στην Αλβανία. Άλλοτε επετράπηκε από τους κρατικούς αρμόδιους να γίνουν στο εσωτερικό τυος πασαρέλες μόδας και συναυλίες.

Δυστυχώς η ασύδοτη ανθρώπινη συμπεριφορά, πάει κόντρα στον προνομιούχο δρόμο του Θεού. Ποτέ δεν σκέφτηκαν οι άνθρωποι, που θεοποίησαν τον εαυτό τους και αγνοούν την Ορθοδοξία, το "Μεθ' ημών ο Θεός".

Αντί αυτού, κυριαρχεί το "μεθ' ημών το συμφέρον μας", "μεθ' ημών το κέρδος μας", "μεθ' ημών ο σκοπός μας".

Έτσι, όμως, οι καρποί, που τρυγούνται, δεν είναι γλυκείς, αλλά πικροί.

Όλα τα κοσμικά θα καταρρεύσουν κάποια στιγμή και θα αποδειχθούν μάταια, μόνο ο πόθος και ο σεβασμός των θείων προσταγμάτων και πραγμάτων θα παραμείνει η μοναδική ελπίδα σωτηρίας και ευτυχίας.

Η επιδίωξη ας μην είναι η φθορά, αλλά η αφθαρσία.

Εμφανίσεις: 300453
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: