Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 18/06 02:00

agio pneuma berati 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Στο περίφημο Κάστρο του Μπερατίου (χτίστηκε αρχικά τον 5ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Θεοδοσίο Β΄, ξαναχτίστηκε κατά τη διάρκεια του 6ου αιώνα από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό και πάλι το 13ο αιώνα από τον Μιχαήλ Α΄Κομνηνό Δούκα) , όπου υπάρχει και ο βυζαντινός ναός της Αγίας Τριάδας, εορτάστηκε το Ἀγιο Πνεύμα, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019.

Ο όρθρος και η θεία λειτουργία τελέστηκαν στον προαύλιο χώρο του ναού, αφού στο εσωτερικό του εξελίσσονται εργασίες αποκατάστασης και συγκεκριμένα συντήρησης των τοιχογραφιών του τρούλου. Εκτός από τους πιστούς, συμμετείχαν οι κατηχητές/τριες της Μητρόπολης.

Είναι αξιοσημείωτο ότι στις ομάδες κατήχησης, κατά την περίοδο 2018-2019, έλαβαν μέρος 786 παιδιά, ενώ μέσα στο καλοκαίρι καλοκαίρι θα λειτουργήσουν κατασκηνώσεις.

Αυτό το μεγάλο κατηχητικό έργο, που επιμελείται ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος, έχει τη γενναιόδωρη στήριξη του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου, γι' αυτό όλοι ευγνωμονούν τον Μακαριώτατο για την ευλογία της αγάπης του. Μετά τη θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε συνάντηση κατηχητών/τριών με θέμα: «Το Άγιο Πνεύμα, Πηγή της Ζωής».

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι το έργο του Αγίου Πνεύματος επιτελείται και στην Εκκλησία ως σύνολο, αλλά εξειδικεύεται και στον κάθε πιστό. Δίνει στον καθένα χωριστά τη δυνατότητα να αξιολογήσει και να αξιοποιήσει τη σωτηριώδη χάρη του Χριστού.

Αρκεί, βέβαια, να σκηνώσει στο εσωτερικό μας και να κατοικήσει και να κατακτήσει την καρδιά μας. Το Άγιο Πνεύμα εξασφαλίζει την κοινωνία των ανθρώπων με το Θεό, που είναι το πιο μεγάλο ζητούμενο και ταυτόχρονα το πιο μεγάλο αγαθό και η πιο άπειρη δωρεά.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΣΤΟ ΠΟΓΔΑΡΕΤΣ

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης ιερούργησε στο ναό της Αναστάσεως του Χριστού στο Πόγδαρετς, όπου βρέθηκε και μια ομάδα Ορθοδόξων από την Αμερική.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι σκοπός της χριστιανικής ζωής είναι η συνεχής κάθοδος του Αγίου Πνεύματος.

Όταν συμβαίνει αυτό μέρα με τη μέρα μεταμορφωνόμαστε και εξασφαλίζουμε για τον εαυτό μας, αλλά και σκορπίζουμε στους γύρω μας την ανέκφραστη ειρήνη και χαρά του Θεού.

Το Πνεύμα το Πανάγιο ζωντανεύει την ταλαίπωρη και ξεραμένη γη της καρδιάς μας. Την καθαρίζει, την φωτίζει και την ανακαινίζει συστηματικά, αθόρυβα, μυστικά. Όμως, για να δεχθούμε το Άγιο Πνεύμα, πρέπει να απαρνηθούμε τον κακό εαυτό μας.

agio pneuma berati 1

agio pneuma berati 1

agio pneuma berati 1

agio pneuma berati 1

agio pneuma berati 1

Εμφανίσεις: 300371
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: