Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 04/06 14:27

noas fieri 7

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Επιδρομή έκαναν ιερόσυλοι, οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές, στον καθεδρικό ναό του Αποστόλου Παύλου και του Αγίου Αστείου, στο Δυρράχιο Αλβανίας.

Από το χρηματοκιβώτιο του παγκαριού αφαίρεσαν χρήματα, αλλά και λατρευτικά αντικείμενα από το Ναό.

Η κοινωνική αναστάτωση και η φτώχεια που επικρατεί στη γειτονική χώρα από τη μια, αλλά και η ασέβεια, που καλλιεργείται από ορισμένους κύκλους, προς τους θρησκευτικούς λατρευτικούς χώρους, ενθαρρύνουν τέτοιες ενέργειες, που δεν είναι μεμονωμένες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, έως πρόσφατα, δρούσε και οργανωμένο κύκλωμα κλοπής εικόνων και κειμηλίων, κυρίως από ναούς στη νότια περιοχή της Αλβανίας.

Οι δράστες, εισήλθαν από την κεντρική πόρτα, αφού την παραβίασαν, στον εσωτερικό χώρο. Τρύπησαν στο πάνω μέρος του το χρηματοκιβώτιο, αναποδογυρίζοντας το παγκάρι, όπου ήταν ενσωματωμένο.

Το περιστατικό στο ναό του Δυρραχίου καταγγέλθηκε στην αλβανική αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα.

Πάντως η αναφορά του ιερέα του ναού για το γεγονός δείχνει τη μεγαλοσύνη ψυχής και το πνευματικό καταστάλαγμα των ανθρώπων της πίστης: «Συγχώρα τους, Κύριε, επειδή δεν ξέρουν τι κάνουν. Προσευχόμαστε στο Θεό να φωτίζει και να έχει έλεος για αυτά τα άτομα ως παραβάτες».

Μια ορθή προσέγγιση του θέματος. Καταδικάζεται η πράξη, αλλά για τα πρόσωπα, που είναι εικόνες Θεού, έστω και αν αμάρτησαν, δεν στερεύει η αγάπη και δεν επιζητείται η εκδίκηση.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δίνεται άφεση στις έκνομες ενέργειες, που είναι αναγκαίο να τιμωρούνται, ώστε να μην μηδενίζεται η έννοια του δικαίου.

noas fieri 1

noas fieri 1

noas fieri 1

noas fieri 1

noas fieri 1

noas fieri 1

noas fieri 1

Εμφανίσεις: 300454
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: