Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/05 22:07

korytsa 7

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος για τη Romfea.gr


Πανηγυρικά εόρτασε η ιστορική εκκλησία Ζωοδόχου Πηγής Κορυτσάς (ήταν παλαιός μητροπολιτικός ναός και πρωτοκτἰστηκε το 1707, ενώ στις αρχές του 20ου αι. στην ίδια θέση κτίστηκε νέος).

Ιερούργησε ο Μητροπολίτης Κορυτσάς κ. Ιωάννης, που έχει ουσιαστική ποιμαντική παρουσία στην περιοχή, περιστοιχιζόμενος από ιερείς της Μητρόπολης.

Πολλοί Ορθόδοξοι της πόλης συμμετείχαν στον εορτασμό.

Η Ζωοδόχος Πηγή, που ανέκαθεν οι Κορυτσαίοι τιμούσαν με λαμπρότητα, αποτελεί γι' αυτούς μια επιπλέον ευκαιρία να ανακαλύψουν το Χριστό και την Παναγία μέσα στην καρδιά τους.

Έχει μεγάλη ανάγκη ο κόσμος να νιώσει την ενίσχυση της Ζωοδόχου Πηγής.

Ένα και μοναδικό είναι το μήνυμα, που εκπορεύεται από την εορτή για κάθε εποχή και για κάθε άνθρωπο. Είναι το μήνυμα της ανάστασης και του αγιασμού της ζωής μας.

Μεγαλειωδέστατο μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς, ισορροπίας, γαλήνης, ευτυχίας και σωτηρίας.

Όταν οι άνθρωποι κλωτσάμε και πετάμε το μήνυμα της ανάστασης και του αγιασμού, μοιάζουμε σαν να κτυπούμε τα πόδια μας γυμνά πάνω στην πέτρα.

Ματώνουμε, υποφέρουμε και ακρωτηριαζόμαστε.

Όταν, όμως, αυτό το μήνυμα το προσέχουμε και το εφαρμόζουμε στη ζωή μας, τότε στεκόμαστε σταθεροί, ακμαίοι και δυνατοί, κάτι, που αποδείχθηκε περίτρανα, παρά την καταδίωξη, τα χρόνια του αθεϊσμού στην Αλβανία. Τότε βγαίνουμε νικητές στην παλαίστρα της ζωής.

korytsa 6

korytsa 6

korytsa 6

korytsa 6

korytsa 6

korytsa 6

Εμφανίσεις: 300361
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: