Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 30/04 16:14

agiorgiou 3

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Με λαμπρότητα και συγχρόνως με κατάνυξη εορτάστηκε η μνήμη του αγίου Γεωργίου στη Λούσνια Αλβανίας, στον ομώνυμο ναό, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Βερατίου κ. Ιγνατίου, που ταπεινά και σεμνά, στηρίζει με όλες τις δυνάμεις το σπουδαίο και τεράστιων διαστάσεων έργο του Αρχιεπισκόπου κ. Αναστασίου και ακολουθεί τους βηματισμούς του για τη διάδοση και εδραίωση της Ορθόδοξης πίστης, με σταθερότητα, αλλά χωρίς διαχωριστικές γραμμές και φανατισμό.

Οι Ορθόδοξοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο ναό, όπου ο Επίσκοπος τους προέτρεψε να έχουν μπροστά στα μάτια τους το παράδειγμα του αγίου Γεωργίου: Υπερνίκησε την ανθρώπινη αδυναμία και στάθηκε ηρωικά μπροστά στα βασανιστήρια.

Πάνω στο άνθος της ηλικίας του, μόλις 28 ετών, έβαλε αυτός ο ίδιος τη ζωή του στο βωμό της θυσίας. Θέλει καρδιά, θέλει γενναιότητα μια τέτοια πράξη.

Αν θέλουμε και εμείς να γίνουμε καλύτεροι στη ζωή μας, δείχνει το δρόμο ο άγιος Γεώργιος.

Να κλείσουμε το Θεό στην καρδιά μας και να κάνουμε τα παραγγέλματά του καθημερινότητά μας. Ο άγιος Γεώργιος μας θυμίζει ότι ο αναστάσιμος προορισμός, που μας ανεβάζει ψηλά, επιτυγχάνεται, όταν αρχίσουμε να κατεβαίνουμε τα σκαλοπάτια της ταπεινοφροσύνης.

Ο Χριστός ταπεινώθηκε με τη Σταυρωσή Του, ωστόσο ανυψώθηκε με την Ανάστασή του. Αντίθετα όταν απουσιάζει η ανάσταση και ανάταση του ψυχισμού μας, τότε, χωρίς φτερά, κατρακυλάμε όλο και βαθύτερα στην άβυσσο των παθών μας.

Σ'αυτή την αναστάσιμη λειτουργία, δεν έλειψε η αλήθεια, ότι ο άνθρωπος έχει ανάγκη από τον αναστάντα Θεό, όπως έχει ανάγκη από το νερό ή από το οξυγόνο.

Μονόδρομος είναι: Ή θα ξεδιψάσουμε την στεγνωμένη καρδιά μας με τα κρυστάλλινα νερά της Ανάστασης και θα ζήσουμε φωτόλουστες καταστάσεις ή θα μας καταπιεί το μολυσμένο ποτάμι της αδιαφορίας, της βρωμιάς και του μίσους.

Ας το καταλάβουμε: Ο Θεός, που κατήργησε το θάνατο, είναι η αναζωογονητική και αποτοξινωτική δύναμη και θεραπεία του μαρασμού μας.

agiorgiou 3

agiorgiou 3

agiorgiou 3

agiorgiou 3

agiorgiou 3

Εμφανίσεις: 301655
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: