Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 26/04 00:30

mathites agsaranta 2

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr


Στο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στους Αγίους Σαράντα, όπου τη Μ. Πέμπτη, 26 Aπριλίου 2019, τελέστηκε η θεία λειτουργία του Μ. Βασιλείου, εκκλησιάστηκαν σπουδαστές/τριες από το Κολλέγιο «Πνοή Αγάπης» της Εκκλησίας της Αλβανίας.

Οι νέοι και οι νέες κατέκλυσαν το ναό, όπου μέσα στην κατανυκτικότατα των λειτουργικών δρώμενων και τη μυσταγωγία της Μ. Εβδομάδας, ένιωσαν εσωτερικά μια κρυστάλλινη αίσθηση.

Αυτή ακριβώς την αίσθηση, που τους μεταδίδει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος, που υπό τη σκέπη του μορφώνονται, αλλά και ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, που και αυτός νοιάζεται για την πνευματική τους εξέλιξη.

Και μια σκέψη τούς διαπέρασε: Νεκρώθηκε ο Χριστός πάνω στο Σταυρό, για το δικό μας εξαγνισμό. Αυτή η σκέψη τους μεταβλήθηκε σε προσευχή: Κύριε, κράτησε ελεύθερη την ψυχή μας και δώσε σωφροσύνη στις πράξεις μας.

Διατήρησέ μας άσπιλους, ώστε με καθάριο βλέμμα ν' ατενίζουμε όχι μόνο τη δόξα του Σταυρού Σου, αλλά και το φως της Ανάστασής Σου.

Και είναι παρήγορο, που στις ημέρες μας, όπου ορμητικά το ρεύμα του κακού καραδοκεί να αρπάξει τα παιδιά, αυτά, έχοντας τη σωστή καθοδήγηση, αγωνίζονται και αντιστέκονται με τη χάρη του Θεού, για να παραμείνουν αγνά σαν τα κρίνα.

Με τα μάτια της ψυχής τους ανατρέχουν στα καταπληκτικά γεγονότα της Μ. Εβδομάδας. Τάχουν παρακολουθήσει και τα έχουν βιώσει ξανά. Αλλά κάθε φορά συγκινούνται σαν να είναι πρωτόγνωρα.

Και κάθε φορά κάποια καινούρια προσέγγιση αυτών των ιερών στιγμών, επιβεβαιώνει ότι ο Χριστός είναι ο ήλιος του κόσμου, το κεντρικό πρόσωπο στη ζωή. Είλκυσε, ελκύει και θα ελκύει τις καρδιές πολλών.

mathites agsaranta 1

mathites agsaranta 1

mathites agsaranta 1

mathites agsaranta 1

Εμφανίσεις: 227355
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: