Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/04 15:12

elbasan 11

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Στην Δ΄ στάση των Χαιρετισμών της Παναγίας, νεανικές ομάδες της περιοχής, αλλά και φοιτητές/τριες από το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκευτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου "ΛΟΓΟΣ" της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας (με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Γαϊτάνο), συμπροσευχήθηκαν στην ιστορική Μονή Ιωάννου του Βλαδίμηρου Ελμπασάν, όπου χοροστάτησε ο επιχώριος Επίσκοπος Αντώνιος.

Οι νέοι και οι νέες, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μονής, ένιωσαν, κάτω από τα απλωμένα χέρια της Πλατυτέρας, ότι με τη βοήθεια και τη στοργή της Παναγίας μπορούν να μην έχουν σκοτισμένη σκέψη.

Να μην θολώνει το αγνό και καθαρό βλέμμα τους. Να μη τσακίζεται η θέλησή τους. Να μην διαφθείρεται ο χαρακτήρας τους. Να μην μεταβάλλονται σε πνευματικά ερείπια. Να μην αποκτηνώνεται η συμπεριφορά τους. Να μην ανυψώνεται αδιαπέραστο τείχος ανάμεσα στο Θεό και στον άνθρωπο.

Οι νέες γενιές στη γειτονική χώρα, που γαλουχούνται υπό τη σκέπη του προτωπόρου στην αγάπη Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, ο οποίος επενδύει πνευματικά σ' αυτές, γιατί τις θεωρεί ακαταμάχητη δύναμη και ακλόνητο στήριγμα της αναγεννημένης πλέον Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, καθοδηγούνται σε αγώνες για μια αληθινά πετυχημένη ζωή, ασφαλή και γαλήνια.

Για έναν καινούργιο κόσμο, με περισσότερη ανθρωπιά, με όσο το δυνατόν λιγότερα πάθη και λιγότερες αδυναμίες, χωρίς ψυχικά ψαλιδίσματα και ολέθρους, χωρίς αγωνίες και ταραχές.

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

elbasan 1

Εμφανίσεις: 300994
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: