Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 03/03 17:00

trisagia albania 5

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Στα νεκροταφεία Tufinës και Sharrës της Αλβανίας, την ημέρα του Ψυχοσάββατου, τελέστηκαν από τον Επίσκοπο Βύλιδος κ. Άστιο, τον π. Σταύρο και τον π. Εμμανουήλ τρισάγια για την ανάπαυση της ψυχής αρχιεπισκόπων, επισκόπων, κληρικών, αλλά και θεολόγων και λαϊκών υπαλλήλων της εκεί Ορθόδοξης Εκκλησίας στο διάβα του χρόνου.

Αυτό έγινε ως ένα χρέος, ως ένα καθήκον ιερό, ως μια υποχρέωση αγάπης προς αδελφούς, που σάλπισαν το εγερτήριο σάλπισμα της πνευματικής αφύπνισης.

Και ήταν πολύ συγκινητικό, να μνημονεύονται ονόματα προσώπων, που προσέφεραν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο τις υπηρεσίες τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και την κράτησαν ζωντανή στο διάβα του χρόνου, έχοντας ως σύμβολά τους το σταυρό και τον ανυποχώρητο αγώνα.

Και άφησαν για πάντα σε όλους τους πιστούς καρτερίας και αυταπάρνηρησης.

Μεταξύ αυτών και λειτουργοί, αλλά και λαϊκοί, που έζησαν και δύσκολες καταστάσεις, όπως αυτή του θρησκευτικού διωγμού.

Τώρα προσεύχονται από τους ουρανούς, αλλά στην εποχή τους το έκαναν μέσα σε πηχτό σκοτάδι, που το πυράκτωνε η καταλυτική φλόγα της αθεΐας.

trisagia albania 1

trisagia albania 1

trisagia albania 1

trisagia albania 1

trisagia albania 1

trisagia albania 1

trisagia albania 1

trisagia albania 1

trisagia albania 1

Εμφανίσεις: 300832
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: