Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019

fota korytsa 1

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Ο ευλαβής και θερμός στην πίστη Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης, κατά την εορτή των Θεοφανείων, ομιλώντας στο ναό της Αναστάσεως της ιστορικής πόλης, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι είναι η ώρα να "καθαρίσουμε μέσα στην αγάπη και τα έργα του Θεού".

Και πρόσθεσε: "Ο αγιασμός ολάκερης της κτίσης με τη βάπτιση του Ιησού από τον Ιωάννη στον Ιοδράνη, μας οδηγεί στο δικό μας αναβαπτισμό και φωτισμό".

Ο Μητροπολίτης Κορυτσάς, που είναι επιφανής Ιεράρχης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, πνευματικό δημιούργημα και ανάστημα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και ο οποίος κατέδυσε το σταυρό τόσο στο σημείο «Βανγκιούς Μίο» της Κορυτσάς, όσο και στο Πόγραδετς και ειδικότερα στη νοτιοδυτική ακτή της λίμνης Οχρίδας, είναι ένα πρόσωπο, που, παραδειγματιζόμενο από τον Μακαριώτατο Αναστάσιο, διακρίνεται στην ασκητική της αγάπης.

Και αποδεικνύει, ότι εξυψώνεται μέσα από έναν τέτοιο τρόπο ζωής, ώστε κατανικώντας τις κοσμικές εξαρτήσεις και ροπές, να πορεύεται με ελευθερία και ορθοκρισία προς την αλήθεια.

Πεποίθησή του είναι ότι όσο υπάρχει Εκκλησία, τελείται Λειτουργία και κηρύσσεται το Ευαγγέλιο, το φως λάμπει και μεγαλουργεί, φωτίζοντας την ασφάλεια της πατρικής αγκαλιάς του Θεού μας και τον δρόμο μας προς τα εκεί.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΜΑΡΑΣ

Εκτός από τους πιστούς της Κορυτσάς και οι πιστοί της Χειμμάρρας έστειλαν το μήνυμα με την εορτή των Θεοφανείων, ότι όσο δύσκολες και αν είναι οι συνθήκες στην περιοχή τους, όσο εμπόδια και αν εμφανίζονται μπροστά τους, η επόθεση του ευαγγελισμού του λαού δεν είναι χαμένη, αφού το πυκνότερο σκοτάδι της νύχτας είναι λίγο πριν χαράξει η αυγή.

Κάτοικοι της Χειμμάρας, που δεν αρνούνται τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις τους συγκεντρώθηκαν στα Σπήλια, μετά το Μεγάλο Αγιασμό στο ναό, όπου έγινε η ρίψη του τίμιου σταυρού.

Παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό στα παγωμένα νερά της Χειμμάρας.

fota korytsa 2

fota korytsa 2

fota korytsa 2

fota korytsa 2

fota korytsa 2

fota korytsa 2

fota korytsa 2

fota korytsa 2

fota korytsa 2

fota korytsa 2

Εμφανίσεις: 288440
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: