Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2019

boreios ipeiros 4

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος


Οι πιστοί, στις πόλεις και τα χωριά της Βορείου Ηπείρου, που γέμισαν τους ναούς, έστειλαν το μήνυμα ότι θέλουν να ζήσουν με ειρήνη.

Όχι μόνο με κοινωνική ειρήνη, αλλά και με ειρήνη ψυχής. Αυτή η ειρήνη είναι ασύγκριτα ανώτερη απ' όλους τους θησαυρούς.

Είναι η ειρήνη, που έχει και μεταδίδει ο Θεός και η οποία δεν οδηγεί σε απαισιοδοξία και αδιέξοδα, αλλά σε αισιοδοξία και διέξοδα. Ευχήθηκαν να διαφανούν ακτίνες φωτός στον ορίζοντα και να μην τις καλύψουν τα παχιά μαύρα σύννεφα της απόγνωσης.

Στην περιοχή της Δρόπολης, κέντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν η Δερβιτσάνη. Οι πιστοί εκκλησιάστηκαν με την πεποίθηση ότι επάνω απ' όλους μας υπάρχει ο Θεός, προς τον οποίο καταφεύγουν για να τους χαρίσει το κουράγιο, που χρειάζονται, ώστε να περάσουν ακίνδυνα τις συμπληγάδες. 

ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ 

Με την ελπίδα ότι το 2019 θα είναι καλύτερο για τους ανθρώπους, έγιναν οι πρωτοχρονιάτικες ακολουθίες στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος απηύθυνε κάλεσμα να υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία σε πνεύμα κατανόησης για την πρόοδο της κοινωνίας της χώρας, την εμπέδωση της συνοχής και κυρίως τη βελτίωση των συνθηκών για τους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας συμμετείχε στο εορταστικό δείπνο του Προέδρου της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα με επίσημους προσκεκλημένους τους αρχηγούς των Χριστιανικών κοινοτήτων της χώρας, καθώς και τον Πρόεδρο της Μουσουλμανικής Κοινότητας της Αλβανίας Σκεντέρ Μπρούτσαϊ, καθώς και τον αρχηγό της κοινότητας των Μπεκτασί Εντμόντ Μπραχίμι.

Παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των Χριστιανών από πολλές περιοχές της Αλβανίας.

Εξάλλου ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης, τόνισε, κατά τη θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, ότι "είναι χρήσιμο η νέα χρονιά, να ξεκινήσει με μια συνάντηση με το Θεό".

ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Γιορτινή σύναξη για τους νέους και τις νέες οργανώθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου.

Έπειτα από τη θεία λειτουργία στην αίθουσα του 9χρονου σχολείου και ομιλία από τον αρχιμανδρίτη π. Πορφύριο με θέμα τις επιλογές της ζωής, ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, πρόσφερε ένα συμβολικό δώρο.

Οι νέοι/ες ένιωσαν την πατρική φροντίδα τόσο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, όσο και του Μητροπολίτη Δημητρίου. Η παρουσία τους λειτουργεί γι' αυτούς ως παρηγοριά και φροντίδα. Έτσι χτίζετε μια άλλη "Βασιλειάδα".

Ίσως φαντάζει απλοϊκό, όμως είναι αυτή η άλλη "Βασιλειάδα", που γεμίζει ανθρωπιά και χαρίζει ελπίδα σ' έναν κόσμο απάνθρωπο και απέλπιδο.

boreios ipeiros 1

boreios ipeiros 1

boreios ipeiros 1

boreios ipeiros 1

boreios ipeiros 1

boreios ipeiros 1

boreios ipeiros 1

Εμφανίσεις: 301228
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: