Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 02/11 21:39

kiprou epifanios1

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα, Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 ο Μητροπολίτης Επιφάνιος με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β ΄.

Ο επικεφαλής της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας, εξέφρασε προς τον Μακαριώτατο την ευγνωμοσύνη του για την αναγνώριση της Εκκλησίας και την μνημόνευσή του στα Δίπτυχα.

Επίσης ο κ. Επιφάνιος θυμήθηκε την επίσκεψή του στην Κύπρο τον Απρίλιο του 2016, και την θερμή συνάντηση που είχε τότε με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

"Ο λαός της Ουκρανίας είναι πολύ χαρούμενος από την απόφασή σας, η οποία καλύφθηκε εύρεως από τα ΜΜΕ" - υπογράμμισε ο κ. Επιφάνιος.

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τόνισε ότι, από την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε την Αυτοκεφαλία δεν υπήρχε λόγος να αμφισβητείται ο Τόμος. 

Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι και άλλες Τοπικές Εκκλησίες θα αναγνωρίσουν την Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της Εκκλησίας της Ρωσίας.

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος προσκάλεσε επίσημα τον Μητροπολίτη Επιφάνιο να πραγματοποιήσει ειρηνική επίσκεψη στην Κύπρο, μόλις περάσουν οι δυσκολίες από την πανδημία.

Εμφανίσεις: 301329
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: