Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Ταμασού. 11/09 11:37

offikio tamasou

Την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια του πολυαρχιερατικού συλλειτούργου, που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής του Αγίου Γεωργίου στην Πάνω Δευτερά, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης κ. Ησαΐας χειροθέτησε σε Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού κ. Δημήτριο Ιεροδιακόνου.

Ο νέος Άρχων Πρωτοψάλτης είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικών Σπουδών της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής «Άγιος Γεώργιος» και Καθηγητής στη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Πανιερώτατος, χειροθετώντας το νέο Άρχοντα, του απηύθυνε πατρικούς λόγους, αναφερόμενος στις μουσικές και πνευματικές καταβολές του τιμωμένου, αφού τυγχάνει γόνος του εκ των μουσικολογιοτάτων Κληρικών της Εκκλησίας της Κύπρου, του Πρωτοπρεσβυτέρου Κυριάκου Γεωργίου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών ο Αρχιδιάκονος των αειμνήστων Αρχιεπισκόπων Κύπρου Μακαρίου Γ΄ και Χρυσοστόμου Α΄.

Ο Πανιερώτατος τίμησε τον Πρωτοψάλτη κ. Ιεροδιακόνου με το οφφίκιο του Άρχοντος, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του στη διάδοση της παραδοσιακής Εκκλησιαστικής Μουσικής με τη ψαλμωδία και τη συγγραφή του.

Ο Άρχων Πρωτοψάλτης, στην αντιφώνησή του, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για τη τιμή με την οποίαν τον περιβάλλει και παρακάλεσε τον Πανιερώτατο και τους παρισταμένους Αρχιερείς να δέονται προς τον Κύριο ώστε, ο Θεός να του δίνει δύναμη να συνεχίσει τη διακονία του στην Εκκλησία πάσας τας ημέρας της ζωής του.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε προς τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας κ. Φώτιο Γιαννακάκη, ο οποίος τον τίμησε δια της παρουσίας του.

offikio tamasou1

offikio tamasou1

Εμφανίσεις: 300091
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: