Γράφτηκε από τον/την philenews.com. 21/05 15:02

kiproy xrisostomos 1

«Άκρας υγείας» χαίρει, υπό τις περιστάσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος πέρασε από εξέταση MRI από την οποία προέκυψε πως δεν υπάρχουν όγκοι στο συκώτι.

Ήταν το πρώτο MRI στο οποίο υπεβλήθη ύστερα από την επέμβαση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μακαριότατος είχε διαγωνισθεί με καρκίνο το 2018.

Σε πρώτη φάση είχε εμφανιστεί καρκίνος στο χοντρό έντερο, οπόταν μετέβη στο Λονδίνο, όπου υπεβλήθη σε λαπαροσκοπική επέμβαση για αφαίρεση δύο συρρικνωμένων όγκων.

Στη συνέχεια και μετά την επιστροφή του στην Κύπρο άρχισε κύκλο χημειοθεραπειών (μέχρι τον Απρίλιο του 2019) στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

Στο τέλος Αυγούστου του ιδίου χρόνου διαγνώστηκαν μεταστάσεις στο ήπαρ και άρχισε νέος κύκλος χημειοθεραπειών μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου.

Στις 27 Δεκεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος υπεβλήθη σε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά.

Στις 27 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, ο Αρχιεπίσκοπος μετέβη στις ΗΠΑ, σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο για χειρουργική επέμβαση για τον καρκίνο του ήπατος.

Υπεβλήθη σε θεραπεία περίπου δέκα ημερών και ακολούθως επέστρεψε στην Κύπρο. Τον πρώτο χρόνο θα περνά από MRI ανά τρίμηνο, ώστε να ελέγχεται κατά πόσον παραμένει «καθαρός».

Χθες ο Μακαριότατος επισκέφθηκε τη Μητρόπολη Πάφου, όπου συνάντησε τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο με τον οποίο συζήτησαν τόσο την κατάσταση της υγείας του, όσο και το θέμα της προσέλευσης των πιστών στις εκκλησίες στη δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ερωτηθείς σχετικά ανέφερε στον «Φ» πως ο Μακαριότατος φαίνεται καλά στην υγεία του.

Στις 25 Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχε δηλώσει πως οι ιατροί του είναι περισσότερο αισιόδοξοι από προηγουμένως σε ό,τι αφορά την πορεία της υγείας του και ότι θα συνεχίσει να είναι καλά. Είχε υποδείξει ωστόσο, πως «το πάνω χέρι στη ζωή όλων μας το έχει ο Θεός και από αυτόν και μόνο εξαρτιόμαστε».

Εμφανίσεις: 301632
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: