Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 06/01 13:53

lefkosia 8

Γράφει ο Λουκάς Α. Παναγιώτου


Σε ευφρόσυνο κλίμα και με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και λαμπρότητα εορτάσθηκε, στο Μετόχι του Αγίου Προκοπίου της Ιεράς Μονής Κύκκου στην Λευκωσία, η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Βάπτισης του «πάσης επέκεινα καθαρότητος» Κυρίου στα ιορδάνεια νάματα και η θαυμαστή φανέρωση του Τριαδικού Θεού στον κόσμο.

Των ιερών ακολουθιών προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρος, συμπαραστατούμενος από Πατέρες της Μονής και κληρικούς της Μητροπόλεως Κύκκου, στην παρουσία του Δημάρχου Έγκωμης Ζαχαρία Κυριάκου, του Βοηθού Αρχηγού Αστυνομίας Δημήτρη Δημητρίου, του Αστυνομικού Διευθυντή Λευκωσίας Γιαννάκη Χαραλάμπους, άλλων πολιτικών και πολιτειακών αξιωματούχων και πολλών πιστών, οι οποίοι συμμετείχαν με κατάνυξη στις ιερές ακολουθίες.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η εν πομπή λιτάνευση της εικόνας της Βαπτίσεως του Κυρίου και του Τιμίου Σταυρού προς την παρακείμενη και κατάλληλα ευπρεπισμένη εξέδρα, η οποία τοποθετήθηκε στην ανατολική πλευρά της υδατοδεξαμενής, στο κέντρο των καταπράσινων κήπων του Μετοχίου.

Παρά τις άστατες καιρικές συνθήκες και τις δυσμενείς μετεωρολογικές προβλέψεις πλήθος κόσμου κατέκλυσε περιμετρικά την υδατοδεξαμενή, για να μετάσχει στην εορτή, να παρακολουθήσει την τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και του καθαγιασμού των υδάτων, αλλά και να λάβει την ευλογία του Αγιασμού, τη χάρη και τον φωτισμό του Παναγίου Πνεύματος.

Ο Κύκκου Νικηφόρος, εξέφρασε την ευχή προς όλους τους παρισταμένους να έχουν «υγεία, αληθινή πνευματική χαρά, οικογενειακή ευτυχία και διπλή ελευθερία. Ελευθερία, δηλαδή, από την δουλεία του Τούρκου κατακτητή, αλλά και ελευθερία πνευματική από τα πάθη και τις αδυναμίες μας».

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

lefkosia 8

Εμφανίσεις: 245988
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: