Γράφτηκε από τον/την Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 07/11 09:46

kithrodonta 14

Σε μία όντως συγκινητική εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ιστορικού σωματείου «ΕΛΗΑ ΛΥΘΡΟΔΟΝΤΑ», παρευρέθη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, το βράδυ της Τετάρτης 6ης Νοεμβρίου.

Παρόντες, επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, Υπουργοί, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων, αγωνιστές της φιλτάτης πατρίδος μας, μέλη και στελέχη του σωματείου, κάτοικοι και φίλοι της κοινότητας του Λυθροδόντα.

Η άρτια οργάνωση, το ωραίο αποτέλεσμα, η προσέλευση του κόσμου, μαρτυρούσαν κόπο πολύ και πολλών.

«...η παρουσία ανάμεσά μας ανθρώπων, που παραμερίζουν και θυσιάζουν τα προσωπικά τους συμφέροντα για την πρόοδο όλων, δυναμώνει τις ελπίδες μας για το μέλλον του λαού μας. Ο λαός μας είναι ένας υπέροχος λαός, ένας λαός με φιλότιμο και αποφασιστικότητα για την ζωή. Στέκεται πάνω σε τούτη τη γη όρθιος, αλύγιστος αγωνιστής. Αγωνιστής της ζωής, περιφρονητής της συμφοράς, νικητής της ήττας...», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα στον χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος.

Μάτια που κυλούσαν δάκρυα για τα αλησμόνητα χρόνια που πέρασαν, χείλη που έφτιαχναν το μειδίασμα της ψυχικής ικανοποίησης...

«...Τις ώρες της αναβροχιάς, με λίγο λάδι σου κρατάς της πίστης το καντήλι αναμμένο.

Ήσουν μεγάλη απ’ την αρχή, να ζεις πάντα μεγάλη, το φως σου να σκορπάς παντού κι ο κόσμος να σου ψάλλει:

«ΕΛΗΑ» να ζεις, πάντα να ζεις, με το κλωνάρι της ειρήνης στην αγκάλη». (Χριστοφόρου Καδή, ποίημα)

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

kithrodonta 1

 

Εμφανίσεις: 223521
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: