Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 13/10 14:30

kilroy xristosomow

Του Θάνου Θανόπουλου στην Romfea.gr


Για την τουρκική εισβολή στην Συρία και τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του σήμερα, Κυριακή 13 Οκτωβρίου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β'.

"Δυστυχώς όλοι με τα συμφέροντά τους. Και οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι και οι Ρώσοι και οι πάντες. Αλοίμονο εις τον μικρόν και αδύνατο. Και αυτή την στιγμή ο αδύνατος είναι οι Κούρδοι και οι Σύριοι και αλίμονό τους. Όμως θα έρθει η ώρα που θα την πληρώσει και ο "φίλος" μου ο Ερντογάν, διότι το έχω πει και το πιστεύω ότι πάει λάθος" - τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Σε άλλο σημείο ο Μακαριώτατος, ανέφερε ότι "το να πιάνεις τα στρατεύματά σου και να κάνεις ό,τι θέλεις και να μην λαμβάνεις υπόψιν κανέναν δεν γίνεται. Θέλει ασφάλεια; Έχει στρατό! Ας βάλει στα σύνορά του τον στρατό. Γιατί θέλει να μπει στην χώρα του άλλου; Αυτό δεν το καταλαβαίνω."

"Θα του άρεσε εκείνου να μπουν άλλοι μέσα στην Τουρκία και να κάνουν ζώνη ασφαλείας για την χώρα τους; Αυτά είναι απαράδεκτες καταστάσεις! Αλλά όταν ο άλλος αισθάνεται δυνατός, κάνει ό,τι θέλει, και δυστυχώς τον ανέχονται και οι ισχυροί της γης. Του δίνουν και εξοπλισμό και τα πάντα και κάνει τον μεγάλο. Για να δούμε όμως που θα φτάσει" - δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόστομος.

Μιλώντας για τα αέρια και τα πετρέλαια, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: "Έστειλε τα πλοία και έκαναν περίπατο. Δεν τρυπούσαν, ούτε είναι σε θέση να τρυπήσει και να βρει, και να διαχειριστεί ούτε τα αέρια, ούτε τα πετρέλαια ούτε τίποτα".

"Τώρα που στέλνει η Γαλλία το πολεμικό της πλοίο, τί θα κάνει ο φίλος μου ο Ερντογάν; Θα κάνει πόλεμο; Δεν το πιστεύω, διότι τον πόλεμο δεν τον θέλει κανένας. Ο πόλεμος αφήνει ζημιά και στον νικητή. Δεν υπάρχουν πλέον νικητές και εκείνος που θεωρεί τον εαυτό του ότι νίκησε, του αφήνει ζημιά ο πόλεμος, κέρδος δεν έχει κανένα" - υπογράμμισε κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Εμφανίσεις: 300720
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: