Γράφτηκε από τον/την Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 07/09 14:58

apostolo barnaba 12

Ολοκληρώνοντας την πρώτη εβδομάδα του νέου εκκλησιαστικού έτους, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα, Αρχιμ. κ. Ιωάννης, μετέβη σήμερα Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στην κατεχόμενη Ιερά Μονή του στη Σαλαμίνα της Αμμοχώστου για να τελέσει για πρώτη φορά, μετά την αρχή της Ινδίκτου, την θεία Λειτουργία, στον τάφο του ιδρυτού και προστάτου της αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και άλλοι κληρικοί της ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, ενώ αρκετοί ήταν οι πιστοί που προσευχήθηκαν κατά την τέλεση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Καθηγούμενος Αρχιμ. κ. Ιωάννης, κήρυξε τον θείο λόγο την ώρα του Κοινωνικού, και αναφέρθηκε προεορτίως στη μεγάλη θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, καθώς επίσης και την ευλογία που προσφέρει στους πολυβασανισμένους κατοίκους της νήσου μας ο Ιδρυτής της Εκκλησίας του, υιός της Παρακλήσεως, Απόστολος Βαρνάβας.

«Ας υμνήσουμε λοιπόν όλοι την Αγία Παρθένο Μαρία, διότι από αυτή προήλθε το φως το αληθινό, που μας φωτίζει και μας αγιάζει. Ας υμνήσουμε και ας τιμήσουμε εκείνη που έγινε ναός του Θεού και Μητέρα της Ζωής. Και ας προσπαθήσουμε να την μιμηθούμε στην υπακοή της στο θέλημα του Θεού και στον τρόπο που διαφύλασσε πάντοτε τον εαυτό της καθαρό από τους πειρασμούς και από τις αμαρτίες. Και τέλος, ας την παρακαλέσουμε εκτός από παράδειγμα να είναι και βοηθός μας στις θλίψεις του βίου και στον καθημερινό πνευματικό μας αγώνα. Έχουμε χρέος και ενώπιον της Παναγίας μας και ενώπιον του Αποστόλου Βαρνάβα· ουδέποτε θα αποδεχθούμε τη διαγραφή οποιουδήποτε μέρους της νήσου μας, ούτε και θα αναγνωρίσουμε ποτέ χαμένες Πατρίδες. Αντίθετα, θα συνεχίσουμε να ευρισκόμαστε στην πρωτοπορία τού αγώνα, προς απελευθέρωση κάθε σπιθαμής τής σκλαβωμένης σήμερα γης μας».

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

apostolo barnaba 1

Εμφανίσεις: 301019
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: