Γράφτηκε από τον/την alphanews.live. 02/09 11:22

mamas morfou 2

Για δέκατη έκτη συνεχόμενη χρονιά, μετά τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων, δεκάδες πρόφυγες κάτοικοι της Μόρφου τίμησαν την εορτή του πολιούχου της κατεχόμενης κωμόπολης Αγίου Μάμα.

Με λαμπάδες, τάματα και λουλούδια έφτασαν στον κατεχόμενο ιερό ναό από νωρίς το πρωι για να παρακολουθήσουν τον Όρθο και τη Θεία Λειτουργία, προισταμένου του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου και συλλειτουργούντος του Επισκόπου Καρπασίας Χριστοφόρου.

Mε θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη οι πιστοί προσκύνησαν την εικόνα του Αγίου Μάμα και τη θαυματουργή εικόνα του Χρυσοσώτηρος από την Ακανθού, η οποία φυλάσσεται προσωρινά στον ναό του Αγίου Μάμαντος στη Μόρφου, καθώς επίσης να λάβουν μύρο από τη σαρκοφάγο του Αγίου, όπως προστάζει η τοπική, εκκλησιαστική παράδοση.

Ο Δήμος Μόρφου και ο Δήμος Ακανθού διοργάνωσαν την μετάβαση των πιστών στην κατεχόμενη Μόρφου με λεωφορεία από όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου.

Φωτογραφίες: Ιάκωβος Κύρου

mamas morfou 1

mamas morfou 1

mamas morfou 1

mamas morfou 1

mamas morfou 1

mamas morfou 1

Εμφανίσεις: 300949
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: