Γράφτηκε από τον/την Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 29/06 23:22

sthles 14

Με την ευκαιρία της εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου και εις ανάμνησιν της επετείου της επίσκεψης και του κηρύγματος των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου στην Πάφο τελέσθηκε ο καθιερωμένος πανηγυρικός Εσπερινός, ανήμερα της εορτής, το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, στη «Στήλη του Αποστόλου Παύλου» στην Κάτω Πάφο, χοροστατούντων του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου και των Επισκόπων Αρσινόης κ. Νεκταρίου και Χύτρων κ. Λεοντίου. Στην πανηγυρική αυτή ακολουθία μετείχαν επίσης πολλοί κληρικοί της Μητροπόλεως Πάφου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Τον πανηγυρικό εκφώνησε ο διάκονος Δημήτριος Κυριακίδης, Θεολόγος της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, ο οποίος με ιδιαίτερη γλαφυρότητα παρουσίασε την καταλυτική δράση των δύο αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου, ώστε το ειδωλολατρικό πέπλο της έως τότε εποχής να αντικατασταθεί από τη χριστιανική διδασκαλία και να γίνει έτσι η μικρή Κύπρος ο πρώτος αναβαθμός της εισόδου του Χριστιανισμού στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού, ο Μακαριώτατος τίμησε τον επί τέσσερις δεκαετίες συνεργάτη της Μητροπόλεως Πάφου από τη θέση του μέλους εκκλησιαστικών επιτροπών κ. Ευθύβουλο Φονιά, ο οποίος με ιδιαίτερη συγκίνηση αφιέρωσε την τιμητική αυτή διάκριση που τού απονεμήθηκε σε προσφιλή σ’ αυτόν πρόσωπα, που έχουν αποβιώσει.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της εικόνας των Αποστόλων Βαρνάβα και Παύλου. Κατά την περιφορά παιάνιζε η Φιλαρμονική της Αστυνομίας, ενώ Στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

sthles 1

Εμφανίσεις: 300482
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: