Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/05 10:32

koronias kipros 11

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων ευρισκόμενος στην Λευκωσία παρέστη συμπροσευχόμενος στον Ι. Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Τρυπιώτη) παλαιό Ναό στην παλιά Λευκωσία, όπου και εκήρυξε τον Θείον λόγον.

Μας καταπλήσσει το θάρρος των Μυροφόρων γυναικών, είπε ο Σεβασμιώτατος. Όταν οι Μαθηταί είχαν διασκορπιστεί φοβισμένοι, εκείνες ήσαν παρά τον Σταυρό.

Και "τη μιά των Σαββάτων" αξημέρωτα ξεκινούν, για να προσφέρουν στο νεκρό,όπως νομίζουν σώμα του Διδασκάλου, τις εντάφιες τιμές κατά το έθος των Ιουδαίων.

Δεν σκέπτονται,ούτε φοβούνται το στρατιωτικό απόσπασμα που φυλάει τον τάφο. Όμως βρίσκουν κενό το μνημείο και τον Χριστό αναστημένο!

Το θάρρος είναι μιά βασική αρετή του πιστού. Και υπάρχουν πολλές εκφάνσεις, μορφές θάρρους. Ας τις πλησιάσουμε.

1. Θάρρος με τον εαυτό μας. Ο εαυτός μας έχει προτερήματα και μειονεκτήματα. Ορισμένα μειονεκτήματα μπορούμε να αγωνισθούμε και να τα αμβλύνουμε.

Άλλα όμως είναι δεδομένα και ανυπέρβλητα, δεν αλλάζουν. Πρέπει να τα αποδεχθούμε με θάρρος.

Αλλοιώς θα κατατρυχόμαςτε από συμπλέγματα κατωτερότητας, που δηλητηριάζουν την ζωή μας και των ανθρώπων που μας περιβάλλουν.

2. Θάρρος με το μέλλον. Μέλλον σημαίνει αβεβαιότητα. Αυτή προκαλεί φόβο. Ο πιστός αντιμετωπίζει το μέλλον με θάρρος.

Ξέρει ότι η ζωή του είναι στα χέρια του Θεού. Ψάλλει μαζί με τον Ψαλμωδό: "Εάν και πορευθώ εν μέσω σκιάς θανάτου, ού φοβηθήσομαι κακά ότι συ μετ'εμού εί".

3. Θάρρος στις αποτυχίες. Ζωή χωρίς αποτυχίες δεν υπάρχει. Και η μεγαλύτερη επιτυχία μας είναι να αντιμετωπίζουμε με θάρρος τις αποτυχίες μας.

4. Θάρρος μπροστά στην κοινή πορεία όλων μας. Πορεία προς την φθορά, την ασθένεια, τον θάνατο. Τότε υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που μας φαίνονται άδικες, παράλογες.

Και γεννάται ένα γιατί; Την απάντηση την δίνει μόνο το θάρρος,που πηγάζει από την πίστη στην αγάπη του Θεού και την εμπιστοσύνη μας σ' Εκείνον.

Και όταν μας κτυπούν αλύπητα οι δυσκολίες, τα προβλήματα, ποικίλες επιθέσεις έσωθεν ή έξωθεν, ας ακούμε την φωνή του Κυρίου που μας λέει: "Θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον"!

Τίποτα ας μη μας κλονίζει. Ο νικητής Χριστός είναι στο τιμόνι της ζωής μας!

Φωτο: Χ. Καλογερίδης

koronias kipros 1

koronias kipros 1

koronias kipros 1

koronias kipros 1

koronias kipros 1

koronias kipros 1

koronias kipros 1

koronias kipros 1

koronias kipros 1

koronias kipros 1

koronias kipros 12

koronias kipros 13

Εμφανίσεις: 295717
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: