Γράφτηκε από τον/την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

ypatos armostis 1

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου | Ι.Α. Κύπρου


Την περαιτέρω αναβάθμιση και ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στην Εκκλησία Κύπρου και την Ύπατη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο επιβεβαίωσαν στη διάρκεια σημερινής συνάντησής τους στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Χρυσόστομος και ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Αυστραλίας στην Κύπρο κ. Samuel Beever.

Ο Μακαριώτατος, από την πρώτη μέρα επιστροφής του από το Λονδίνο, δέχθηκε στο γραφείο του και σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα τον νέο εκπρόσωπο της Αυστραλίας στην Κύπρο.

Κατά τη συνάντηση αυτή, η οποία είναι η πρώτη μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του, ο κ. Beever συζήτησε με τον Μακαριώτατο για διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως το εθνικό, τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και την τρέχουσα πολιτική και θρησκευτική κατάσταση.

Ο Μακαριώτατος προσέφερε στον νέο ύπατο αρμοστή της Αυστραλίας στο νησί μας μια αργυρή αναπαράσταση του ψηφιδωτού που κοσμεί το μέγα συνοδικό της Μητροπόλεως Πάφου, η οποία απεικονίζει τον εκχριστιανισμό του ανθυπάτου Σεργίου Παύλου από τους Αποστόλους Παύλο και Βαρνάβα.

Παρών στη συνάντηση ήταν κι ο Διευθυντής του αρχιεπισκοπικού γραφείου θεολόγος κ. Μιχαήλ Σπύρου.

Εμφανίσεις: 229596
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: