Γράφτηκε από τον/την newsit.com.cy. 14/09 14:39

ipex kikkou 1

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία πριν την έναρξη νέου κύκλου συνομιλιών για το Κυπριακό. Παράλληλα, υπεγράφη και η συμφωνία παραχώρησης οικοπέδου της Ι.Μ. Κύκκου στο ελληνικό Δημόσιο προς ανέγερση της νέας ελληνικής Πρεσβείας και της πρεσβευτικής κατοικίας.

Σε δήλωσή του, στο πλαίσιο υπογραφής συμφωνίας για την παραχώρηση τεμαχίου γης από το Μετόχι Κύκκου προς την Ελλάδα για την ανέγερση νέου κτιρίου πρεσβείας στη Λευκωσία, και αναφερόμενος στο Κυπριακό, υπέδειξε ότι νέος κύκλος συνομιλιών για επίλυση του ζητήματος θα πρέπει να αρχίσει εφόσον γίνει η κατάλληλη προετοιμασία ώστε αυτές να έχουν θετική κατάληξη.

Παράλληλα, μετά από μακρά διαμάχη μεταξύ του ελληνικού κράτους με την Μονή Κύκκου, η οποία πλέον ευτυχώς αποτελεί παρελθόν, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ευτυχισμένος που θα κυματίζει η ελληνική σημαία στο κέντρο της Λευκωσίας, όπου θα αναγερθεί η νέα Πρεσβεία και πρεσβευτική κατοικία της Ελληνικής Δημοκρατίας, μετά την παραχώρηση οικοπέδου έναντι του Μετοχίου Κύκκου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Νίκος Κοτζιάς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μητροπολίτη Κύκκου και Τηλλυρίας, Νικηφόρο.

Ο Μητροπολίτης χαρακτήρισε όαση της Λευκωσίας την εν λόγω περιοχή.

ipex kikkou 2

Εμφανίσεις: 300493
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: