Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 12/09 13:47

presbeis 1

Το πρωί της Τετάρτης 12ης Σεπτεμβρίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του την νέα πρέσβειρα της Πορτογαλίας στην Κύπρο κ. Maria Manuela Freitas Bairos, η οποία επισκέφθηκε το Μακαριώτατο για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, ως εκπροσώπου της Πορτογαλίας στο νησί μας.

Η νέα πρέσβειρα αντάλλαξε μαζί με τον Μακαριώτατο απόψεις και προβληματισμούς που αφορούσαν στο εθνικό μας πρόβλημα, ενώ ο Μακαριώτατος με τη σειρά του ευχήθηκε όπως οι μέχρι σήμερα αγαστές σχέσεις με την πρεσβεία της Πορτογαλίας στο νησί μας συνεχιστούν.

Τέλος, η κ. Bairos διαβεβαίωσε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των ελληνοκυπρίων και θα αγωνισθεί για την προώθηση των δικαίων της πατρίδας μας.

Αμέσως μετά, ο Μακαριώτατος δέχθηκε στο γραφείο του τον νέο πρέσβη της Ελβετίας στην Κύπρο Δρ. Pierre Yves Fux. Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκαν οι σχέσεις φιλίας και αμοιβαίας στήριξης μεταξύ της Κύπρου και Ελβετίας τόσο στο εθνικό θέμα, όσο και σε κοινά ζητήματα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου ευχήθηκε και στους δύο νέους πρέσβεις καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα που ανέλαβαν και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα.

presbeis 2

Εμφανίσεις: 300376
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: