Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 11/06 12:46

throniki eorth 5

Με ξεχωριστή εκκλησιαστική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Θρονική Εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου Βαρνάβα, Ιδρυτού μετά του Αποστόλου Παύλου και Προστάτου της Εκκλησίας μας.

Το πρωί, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β΄, χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον κατάμεστο από πιστούς, Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα Δασουπόλεως Λευκωσίας, περιστοιχιζόμενος από μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Κύπρο Μητροπ. Βόστρων κ. Τιμόθεο καθώς επίσης και από ικανό αριθμό ιερέων και διακόνων.

Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Θρονική εορτή της Εκκλησίας της Κύπρου ήταν ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων, ο οποίος εκφώνησε χαιρετισμό εκ μέρους του Παναγιωτάτου.

Τον εμπνευσμένο θείο λόγο εκήρυξε, από της ωραίας πύλης του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επισκέπτης καθηγητής της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας Κύπρου Αρχιμ. Νικόλαος Ιωαννίδης, ο οποίος εξήρε την προσφορά του αποστόλου Βαρνάβα στην αρχαιοτάτη Εκκλησία της Κύπρου.

Παρόντες εκ μέρους της Πολιτείας ήταν ο έντιμος Υπουργός Παιδείας κ. Χαμπιαούρης καθώς και λειτουργοί του Υπουργείου Παιδείας και λοιποί εκπρόσωποι των αρχών του τόπου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

Εμφανίσεις: 301529
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: