Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 04/06 11:36

presbeis 1

Δύο διαδοχικές συναντήσεις με τους πρέσβεις Σουηδίας και Σερβίας αντίστοιχα, είχε στο γραφείο του το πρωί της Δευτέρας 4ης Ιουνίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος.

Αρχικά, τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας Κύπρου επισκέφθηκε η εκ Σουηδίας πρέσβειρα στην Κύπρο κ. Anna Olsson Vrang, με την οποία αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς για τις τελευταίες εξελίξεις.

Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η κ. Salpy Eskidjian Weiderud, Διευθύντρια του γραφείου για τον Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος δέχθηκε στο γραφείο του τον πρέσβη της Σερβίας κ. Marko Blagojevic. Ο σέρβος πρέσβης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Σερβίας για τη σταθερή στήριξη που παρέχει η Κύπρος προς τη χώρα του, στα σημαντικά θέματα που την απασχολούν, περιλαμβανομένης της ευρωπαϊκής πορείας της Σερβίας.

Διαβεβαίωσε δε ότι, κατά τη διάρκεια της εδώ θητείας του, έθεσε ως στόχο να επικεντρώσει κάθε του προσπάθεια στην περαιτέρω ανάπτυξη των ήδη εξαίρετων σχέσεων των δύο χωρών, όχι μόνο σε επίπεδο Κυβέρνησης και Κοινοβουλίου, αλλά και στο επίπεδο του λαού.

Τέλος, ο Σέρβος Πρέσβης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Σερβικός πληθυσμός καθώς και στην εκεί σύληση της σερβικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

O Αρχιεπίσκοπος με τη σειρά του εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αγωνία του για το μέλλον των κατεχόμενων εκκλησιών μας και τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, μαζί με την Εκκλησία, είναι πάντοτε πρόθυμη για την εξεύρεση μίας όσον το δυνατόν δίκαιης λύσης, ενώ αντίθετα η στάση της Τουρκίας είναι ανυποχώρητη. 

Τόσο η πρέσβειρα της Σουηδίας, όσο και ο πρέσβης της Σερβίας, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Κύπρου στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις τους και διαβεβαίωσαν με τη σειρά τους ότι θα ενεργήσουν με τρόπο, ώστε να προωθηθούν τα δίκαια του νησιού μας.

presbeis 2

Εμφανίσεις: 300258
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: