Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου. 18/05 12:46

rosoi iatroi 1

Αντιπροσωπεία ρώσων ιατρών της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κεντρικής διοικητικής περιφέρειας Μόσχας, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό της Κυβέρνησης της Μόσχας και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Τμήματος Εμπορίου της κ. Denis Kostornoy, επισκέφθηκαν τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στο γραφείο του στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, το μεσημέρι της Παρασκευής 18ης Μαΐου 2018.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Διευθυντής της Θεολογικής Σχολής της Εκκλησίας της Κύπρου πρωτοπ. Κυπριανός Κουντούρης.

Η παρουσία της εκ Ρωσίας αποστολής στο νησί μας εντάσσεται στο πλαίσιο αδελφοποίησης και υλοποίησης του πρωτοκόλλου συνεργασίας του Δήμου Έγκωμης Λευκωσίας και της Κεντρικής Διοικητικής Περιφέρειας του Arbat Μόσχας

Οι ιατροί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν με τον Μακαριώτατο τις απόψεις τους για σύγχρονα ιατρικά θέματα αλλά και για το ιατρικό σύστημα της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι το θέμα της υγείας είναι από τα πλέον κεφαλαιώδη για όλους και οφείλουν οι εκάστοτε Κυβερνήσεις να επιδίδονται με αυξημένο ενδιαφέρον στην άμεση παροχή υπηρεσιών υγείας και να γίνονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όταν αυτές απαιτούνται. 

Οι ιατροί συμπλήρωσαν με την σειρά τους ότι το λειτούργημα του ιατρού δεν περιορίζεται μόνο στην στείρα επιτέλεση ενός καθήκοντος αλλά προπαντός στην ψυχολογική αποκατάσταση του κάθε ασθενούς, μετά την ανάκαμψη ενός προβλήματος υγείας που είχε.

Στη συνέχεια, αφού ξεναγήθηκαν στο Βυζαντινό Μουσείο και στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου παρά την Αρχιεπισκοπή, παρετέθη γεύμα προς τιμήν τους.

rosoi iatroi 2

rosoi iatroi 2

rosoi iatroi 2

rosoi iatroi 2

Εμφανίσεις: 300095
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: