Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2018

g xairetismoi ioannou 5

Με κατάνυξη και ιερό δέος οι πολλοί ευλαβείς πιστοί συμπροσευχήθηκαν στην πολύ όμορφη ιερά ακολουθία των Τρίτων Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ελληνικό Κοιμητήριο Λευκωσίας, όπου την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, το απόγευμα, ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της κατεχόμενης Ιεράς Μονής Αποστόλου Βαρνάβα χοροστάτησε στην ιερά ακολουθία, έψαλλε τους χαιρετισμούς της Υπερμάχου Στρατηγού του γένους μας, Κυρίας Θεοτόκου και μίλησε στους πιστούς με θέμα: «Κλίνον το ούς σου Αγνή…», όπου εκτενώς αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο ακούει τις προσευχές των παιδιών της η Θεοτόκος και τάχιστα ενεργεί υπέρ αυτών, ως Γοργοϋπήκοος Παναγία και πολυεύσπλαχνη μητέρα όλων των χριστιανών.

Τόνισε, ο Πανοσιολογιώτατος ότι, η Εκκλησία μας, χρησιμοποιώντας την γνήσια ελληνική γλώσσα, με πολύ περίτεχνο τρόπο κατάφερε να αποδώσει τις πολύ σημαντικές έννοιες πρόσωπο και υπόσταση στην ορθόδοξη υμνολογία, ώστε μπόρεσε να αντισταθεί στη λαίλαπα των αιρέσεων που την ταλάνιζαν για πολλά χρόνια.

Ο τόπος μας, είπε στη συνέχεια ο άγιος Καθηγούμενος, όπως γνωρίζουμε όλοι, βρίσκεται σε κατάσταση πολύ κρίσιμη. Οικονομική και πνευματική. Χρόνια τώρα καταστρέφεται σταδιακά, μεθοδικά και ύπουλα. Καταστρέφονται τα στηρίγματά του, τα θεμέλια της παραδόσεώς του.

Οι υποτιθέμενοι φίλοι μας, αφού επί δεκαετίες διέφθειραν συστηματικά και σχεδιασμένα τον λαό μας, τώρα τον αντιμετωπίζουν σχεδόν εχθρικά. Γι᾿ αυτές λοιπόν τις δυσκολίες μας πρέπει να καταφύγουμε στην Παναγία μας. Έχουμε πολύτιμη εμπειρία της αγάπης Της. Όπως λοιπόν κατέφυγε τότε η Κωνσταντινούπολη στην προστασία Της, και Εκείνη σήκωσε τρικυμία και κατέστρεψε τον στόλο των εχθρών, έτσι και τώρα να καταφύγουμε στην προστασία Της για να σώσει την πατρίδα μας.

Διότι η Παναγία μας γνωρίζει από πόνο. Πράγματι Εκείνη δοκιμάστηκε σκληρά στη ζωή Της. Πάνω στο λόφο του Γολγοθά το σπαθί του πόνου ξέσχισε τη γλυκιά της καρδιά. Και από τότε Εκείνη έγινε Μητέρα όλων των πονεμένων, των καταδιωγμένων, των αδικημένων της ζωής. Και από εκείνη την ώρα κάθε πιστός την έχει Μητέρα του στοργική και πολυαγαπημένη.

Κι εμείς σε κάθε κίνδυνο, σε κάθε δυσκολία, σε κάθε πειρασμό… ας τρέχουμε αμέσως σε κείνη. Αμέσως να τρέχουμε! Όπως κλαμένα τρέχουν κάθε μανούλας τα μικρά παιδιά στην αγκαλιά της.
Ας έχουμε πρόχειρο το όνομά της στα χείλη μας όπως ο απλός λαός τη φωνάζει σε κάθε του ανάγκη: «Παναγία μου!». Ας την επικαλούμαστε και για τα θέματα που απασχολούν την ηλικία μας, την οικογένειά μας, την πατρίδα μας και να είμαστε σίγουροι για τη βοήθεια και μεσιτεία Της. Η Παναγία μας, η αληθινή και γνήσια Μητέρα όλου του κόσμου, θα μας βοηθήσει.

Διότι είναι Μητέρα όλων, Μητέρα του πόνου, του σταυρού, των πονεμένων και φρικτά βασανισμένων της παιδιών, παρηγοριά των θλιβομένων και σωτηρία όλων των απελπισμένων ναυαγών της πολυτάραχης ζωής μας.

g xairetismoi ioannou 1

g xairetismoi ioannou 1

g xairetismoi ioannou 1

g xairetismoi ioannou 1

g xairetismoi ioannou 1

g xairetismoi ioannou 1

Εμφανίσεις: 301599
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: