Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφυλλίου Ονησιφόρου. Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2018

presbeis souidias 2

Το πρωί της Πέμπτης 8ης Μαρτίου 2018, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος δέχθηκε στο αρχιεπισκοπικό γραφείο του την πρέσβειρα της Σουηδίας στην Κύπρο κ. Olsson Vrang και την ειδική σύμβουλο του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας κ. Margareta Wahlstrom, με τις οποίες αντάλλαξε σκέψεις και προβληματισμούς κυρίως σχετικά με το εθνικό θέμα και τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των κατεχόμενων εκκλησιών μας και τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά, μαζί με την Εκκλησία, είναι πάντοτε πρόθυμη για την εξεύρεση μίας όσον το δυνατόν δίκαιης λύσης, ενώ αντίθετα η στάση της Τουρκίας είναι ανυποχώρητη. 

Τόσο η πρέσβειρα της Σουηδίας, όσο και η ειδική σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας, άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Κύπρου και διαβεβαίωσαν με τη σειρά τους ότι θα ενεργήσουν με τρόπο, ώστε να προωθηθούν τα δίκαια του νησιού.

presbeis souidias 1

Εμφανίσεις: 300918
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: