Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018

klirikolaiki 58

Αποστολή Κύπρο | Αιμίλιος Πολυγένης


Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων Αρχιερατείας της του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018, για πρώτη φορά παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη, Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Εκκλησίας της Κύπρου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

Την έναρξη της Συνελεύσεως έγινε με εκκλησιαστικούς Ύμνους από τον Βυζαντινό Χορό των Ιεροψαλτών της Ι.Μ. Κύκκου, υπό την διεύθυνση του κ. Αρίστου Θουκιδίδη.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ο οποίος έκανε απολογισμό δεκαετιών του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β' (Ακολουθεί ηχητικό).

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, μιλώντας για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου καθώς και στους ιστορικούς δεσμούς των δύο Εκκλησιών. (Ακολουθεί ηχητικό)

Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης, ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ενώ έκανε έκκληση για λύση του Κυπριακού.

Επίσης αναφέρθηκε στον πόλεμο στη Συρία, ενώ υπογράμμισε ότι σήμερα κάθε μέρα βομβαρδίζονται γονείς, παιδιά, Εκκλησίες, Τζαμιά και το ίδιο το Πατριαρχείο. (Ακολουθεί ηχητικό)

Στο βήμα ανέβηκε αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορικότητα της σημερινής Κληρικολαϊκής Συνέλευσης, τονίζοντας ότι είναι ένδειξη τιμή και σεβασμού προς τον πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στην ιστορία της Αποστολικής Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ χαρακτήρισε απόφαση υψίστης σημασίας την ψήφιση του νέου Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας.

Το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη ανέγνωσε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου, Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων. (Πατήστε εδώ για το μήνυμα)

Το πρώτο μέρος έκλεισε με την ομιλία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β΄ με θέμα: "Το διαχρονικό μου όραμα για την πορεία της Εκκλησίας στον σύγχρονο κόσμο". (Πατήστε Εδώ)

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΙΚΟΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ:

Εμφανίσεις: 302827
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: