Γράφτηκε από τον/την Ιεροδ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου. 14/02 19:53

koronias tamasou 3

Την ευκαιρία να δει από κοντά τον μεγαλοπρεπή νεόκτιστο ιερό ναό Πάντων των εν Ρωσία Αγίων στην Μητρόπολη Ταμασού, είχε σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κύπρο.

Αγαθὴ συγκυρία ήταν το γεγονός ότι κατά την επίσκεψη στον ναό, τελούνταν αγρυπνία με την ευκαιρία της μεγάλης δεσποτο-θεομητορικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου μας.

Η ακολουθία ψαλλόταν στη ρωσική γλώσσα και το όλο σκηνικό δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις εν Ρωσία εκκλησίες.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων έγινε δεκτός με εγκάρδια υποδοχή από τον Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα, ο οποίος με την παντοτινή φιλόξενη διάθεσή του, παρέθεσε κέρασμα, ιδίαις χερσί, σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον στο γραφείο του.

Παρόντες ήταν επίσης ο Πρωτοσυγκελλεύων της Μητροπόλεως πρωτ. Θεόδωρος Στυλιανού, ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. Νεκτάριος Μπακόπουλος και ο Αρχιμ. Διονύσιος Κοπτίδης.

Ο Μητροπολίτης Ταμασού δεν παρέλειψε να προσφέρει αναμνηστικά δώρα στον εξ Ελλάδος φιλοξενούμενο ιεράρχη, ο οποίος εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το πολυσχιδές έργο της νεοσύστατης Μητροπόλεως Ταμασού.

koronias tamasou 1

koronias tamasou 1

Εμφανίσεις: 302630
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA: